Domus Academy’de Design Futures, 1 dönemlik advanced course

Domus Academy’nin yıllardan beri Türkiye temsilciliğini yürütüyoruz. Bilenler biliyor, Domus Academy’i Domus yapan ve diğer okullardan ayıran sadece master eğitimleri veren bir üniversite olması. Ve bu eğitimlerin 1 yıllık, toplam 5 modülden oluşan ve her modülde bir firma ile gerçek bir proje yapılan, son modülü ise her öğrenciye sağlanan garantili stajdan oluşması.

Son yıllarda Domus Academy eğitim yelpazesini çeşitlendirdi. 2 yıllık yüksek lisans programı açtı Design Innovation ve Fashion olmak üzere. Yaz kursları ekledi ki bunların içinde hep sorulan Virtual Reality programı da var. Bir de asıl bu yazıda anlatmak istediğimiz Advanced Course’ları programına kattı. Şimdilik tek bir Advanced Course var. O da trend konulardan biri olan Design Futures alanında.

Design futures sertifika programı 16 hafta sürüyor. Kredileri bütün dünyada geçerli 24 ECTS’e denk geliyor. Design Futures nedir diye soranlar olacaktır. Geçtiğimiz hafta yılda bir defa sene sonu toplandığımız toplantımız vardı. Toplantıda yeni programlar hakkında bilgi edindik ve 2023 yılını bütün dünyadaki bizimle aynı işi yapan Domus temsilcileri olarak değerlendirdik. Bu seneki toplantı Milano yerine Zanzibar’da yapıldı. Bu vesileyle bir de resim paylaşmış olalım.

Toplantıda öğrendiğimiz güncel bilgiler ve bizim de mimar arkadaşlarımızdan soruşturup edindiğimiz bilgilere göre Design Futures geleceği düşünen ve bütüncül (multidisipliner) bakış açısı içeren bir tasarım felsefesi. Örneğin konuştuğum arkadaşım Peyzaj mimarı bana şu örneği verdi. Diyelim bir otoban yapılacak. Sadece statik bilen mühendislerin orada var olması yetmiyor. Peyzaj mimarı olarak düşünülmesi gerekenler, nasıl en az bitki kesilip yol yapılabilir gelecek nesiller için çevreyi korumak adına, otoban kenarında kullanılacak olan bitkiler kuraklık göz önünde bulundurularak daha az su isteyen çeşitlerden seçilmesi, rüzgarın yönü, iklim şartlarının araştırılması, ya da maliyetleri düşürmek için biraz malzeme bilgisi, biraz ekonomi bilgisi gibi bütüncül yaklaşımlar peyzajda design futures’ın temellerini oluşturuyor. Örnekler çoğaltılabilir.

İçerik bilgisinden sonra bir de programın yapısından bahsetmek istiyorum. Yaklaşık 2.5 ay süren eğitimin ardından dileyen öğrenciler Service Design masterına devam edebiliyor. Bununla ilgili vize ve hukuki ayarlamaları yapmışlar. Yani 2.5 ay sonunda eğer eğitimin tadı damağınızda kalırsa ve Milano’da Domus’ta eğitime devam etmek isterseniz Service Design masterına kayıpsız devam edebiliyorsunuz. Advanced programın ücreti 9000 Euro. Bu meblağ master ücretinden düşülüyor ve geriye kalan meblağı ödüyorsunuz. Yani bir kayıp olmuyor zaman veya ekonomik anlamda. Yazının başında bahsettiğimiz gibi Domus’un 1 yıllık masterları toplam 5 modül. Advanced Course’u tamamlayanlar ilk 2 modülü almış sayılıyor ve Service Design’ın 3. modülünden devam ediyorlar. 2 tane firma projesi yaptıktan sonra, stajlarını tamamlıyorlar ve 60 ECTS’li denkliği olan master mezunu oluyorlar. Detaylı bilgiyi aşağıdaki formu doldurarak veya vera@veraedu.com adresine mail göndererek alabilirsiniz. Başvurunuza yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağız. Yeni bölümler her zaman üstün başarılar getiriyor. Yaklaşık 10 yıl öncesinde ilk Interaction Design masterı çıktığında trene ilk binenler bugünün kıtalararası başarılara imza attılar. Devamı bire bir görüşmek üzere…

Vera Eğitim Domus Academy resmi Türkiye temsilcilik ofisidir. Danışmanlık hizmetimiz ücretsizdir.

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Bölümler, design futures, Design Futures, Domus Academy, Service Design, service design, User Experience Design, Vera Eğitim, İtalya'da Eğitim, İtalya'daki Okullar kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın