Domus Academy Ekim- Kasım bursları açıldı

İtalya’da master yapmak isteyen öğrencilerle konuştuğumuzda en sık duyduğumuz eleştiri, okulların web sitelerinin yeterince açık olmaması. Tabi bazı bilgilerin açık olmamasını ya da terimlerinin anlaşılır olmamasını anlıyoruz. Burada deneyim ve kredi tanınırlığı gibi burokratik bilgi birikimi devreye giriyor. Neyse konuyu uzatmadan önce size Domus Academy’de verilen master eğitimleri nelerdir onu anlatalım, ardından da hangi program için ne kadar burs verildiğini yazalım.

Domus Academy’nin master programları 1 yıllık ve 2 yıllık olmak üzere ikiye ayrılıyor. 2 yıllık master programları moda ve tasarım olanında olmak üzere iki çeşit. Design alanında 2 yıllık master yapabilirsiniz, ya da moda alanında 2 yıllık master. Bu matser 120 ECTS’tir ve ardından doktora yapmaya hak tanır. Bu masterlar Ekim ayında başlar.

Bir de Domus’un yıllardan beridir verdiği 1 yıllık, uygulamalı, şirketlerle beraber proje yapmalı ve stajlı masterları var ki bunlar 10 farklı alanda veriliyor. Bu masterlar toplam 12 ay sürüyor ve her öğrencisine staj veriyor. 1 yıllık masterlara Eylül, Kasım veya Şubat ayında başlamak mümkün. Bugün açıklanan burs yarışması Kasım başlangıç dönemi için geçerli. Bir yıllık olan masterları dileyen öğrenciler 1 mödül daha uzatıp 15 ay olarak tamamlayabiliyor. Bu seçenekte Regents Üniversitesi UK çift diploma hakkı elde ediyorlar.

Domus Academy master seçenekleri, ücretleri ve burs oranları

Master programıNormal ÜcretBurs Miktarı
2 yıllık master20900 Euro (yıllık)4000 – 7500 Euro
1 yıllık master25700 Euro3000 – 5000 Euro
15 aylık master
Regents Univ
Double degree
29700 Euro3500 – 5500 Euro

Burs yarışmasına katılmak için bu sefer bir proje hazırlamak gerekmiyor. Sadece portfolio ile başvuru alınıyor. Portfolio dışında transcript, öğrenci belgesi (diploma) ve benzeri destekleyici evraklar isteniyor. Sadece tek bir bölüme başvuru yapılabiliyor. Bölüm listesini en sonda sizlerle paylaşıyoruz. Öncesinde yarışma takvimine göz atalım.

Yarışmaya son başvuru tarihi 2 Haziran 2023
Kazananların açıklanma tarihi3 Temmuz 2023
1 yıllık masterların başlangıç tarihi14 Kasım 2023
2 yıllık masterların başlangıç tarihi9 Ekim 2023

Yukarıdaki tablo 1 yıllık masterlar için geçerli. Yukarda da bahsettiğimiz gibi dileyen öğrenciler 12 ay yerine 15 ay eğitim alarak (ek bir modül alarak) Regents diploması ile mezun olabilirler. Sorularınız için vera@veraedu.com adresine çekinmeden yazabilirsiniz. Vera Eğitim 15 yılı aşkın süredir Domus Academy, Türkiye resmi temsilcilik görevini yürütmektedir. Danışmanlık, başvuru, kayıt hizmetlerimiz tamamen ücretsizdir.

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Bölümler, Domus Academy, İtalya'da Eğitim kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın