User Experience Design

Pazartesi günü NABA’dan User Experience Design master programı ile birlikte online bir ders düzenledik. Yeni dönem konulardan biri olan bu alan eğitim danışmanları olarak bizim de çok ilgimizi çekiyor, bu yüzden severek ve can kulağıyla dinledik. Yani sadece öğrencilerimizden çok talep alması, onların ihtiyaçlarına cevap verebilmek değil, biz de severek öğreniyoruz, yeniliklerden haberdar oluyoruz bu etkinlikler sayesinde.

Önce Paolo Atzori bir ders anlattı, ardından bölüm koordinatörü Fabio Palagalli NABA’daki User Experience Design master programının içeriğinden bahsetti. Çoğu zaman web sitesinde veya broşürlerde yer alan ders programları tam anlaşılmıyor. Palagalli’nimn anlatımıyla tam olarak neler öğrenileceğinden haberdar olduk.

İlk yılın ders programına baktığımızda Visual Design dersini görüyoruz. Her ne kadar isim genel Görsel Tasarım gibi görünse de, aslında bütün dersler Uzer Experience’a göre. Yani bu visual design dersinde sıkıcı verileri nasıl görselleştirebiliriz onu öğreniyoruz. Örneğin bir excel dolusu veri nasıl özet ve anlaşılır bir şekilde görsel olarak sunulabilir. Information Architecture I dersinde ise veriler nasıl elde edilir konusu üzerine odaklanılıyor. Qualitative veriler, quantitative veriler ve bunların analizi. Digital Design dersinde ise markalar için kullanıcı deneyiminin önemi anlatılıyor. Marka ile kullanıcı arasında güvenli bir bağ oluşumu için nasıl bir tasarım uygulanmalı konusu üzerinde duruluyor. Contemporary Art History dersi genel bir güncel sanatlar dersi gibi algılansa da aslında User Experience Design alanının tarihçesini anlatıyor.

2. yıl Service Design dersi ile başlıyor. Bu en önemli ders. Branşa artık derinlemesine giriliyor. Design thinking’in 4 yüzü, cognitive psyhcology verileriyle birleştirilip anlatılıyor. Ne de olsa insanların neye ihtiyacı olduğu, hangi duygulara ihtiyacı olduğu önemli. Motion Design dersinde Digital Design’ın evrimi ve makina ile insan arası ilişkinin gelişimi anlatılıyor. İlk büyük proje arayüz tasarımı alanında yapılıyor ve müşteri odaklı bir proje oluyor. Design management dersi seçmeli, isteyen öğrenciler alıyor. 2. büyük proje ise interaction design alanında yapılıyor. Daha büyük ölçekli bir çalışma oluyor bu. Örneğin Akıllı şehirler projesi gibi daha çok kişiyi ilgilendiren bir çalışma oluyor. Bu proje kapsamında digital publisihing’den business plan yapmaya daha detaylı bir süreç çalışılıyor.

Bütün bu derslerin yanında NABA kendini “Learn by doing” felsefesi ile tanıtıyor. Okulun Media Lab’inde artificial intelligence’dan virtual reality’ye bir çok son teknolojiye erişmek mümkün.

Son olarak bu bölüme başvurmak için portfolionuz nasıl olmalı tüyoları aldık, onları da bir sonraki yazımızda paylaşalım. Bize aşağıdaki formu doldurarak ulaşabilirsiniz. Vera Eğitim olarak 15 yıldır NABA’nın resmi Türkiye partneriyiz ve ücretsiz danışmanlık veriyoruz. Vera@veraedu.com

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Bölümler, Genel, Interaction Design, NABA, Service Design, User Experience Design, Vera Eğitim, İtalya eğitim vizesi, İtalya'da Eğitim kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın