Moka pot ile kahve yapma

Evde en son kahvemizi moka pot ile pişirip denedik. Kahve içmeyi sevenler için pratik ve lezzetli bir yöntem. Benim düşüncem espresso makinası ile yaptığımıza göre kahve daha hafif ve içimi kolay oluyor. Biz sade denedik. Süt eklemek isteyenler espresso makinasında sütü köpürtüp üzerine ilave edebilirler. Espresso makinası olmayanlar için de bir diğer imkan french press ile süt köpürtebilirler.

Moka pot ile kahve nasıl pişiriliyor? Moka pot 3 parçadan oluşuyor. En altta su koyma bölümü, bunun hemen üzerinde kahve koyma bölümü ve en üstte de pişen kahvenin dolduğu bir bölüm var. Espresso makinalarındakinden farkı kahveyi koyarken baskılamamak gerekiyor. Kahve hava alabilecek şekilde kalmalı. Su koyduğunuz bölümde de dikkat etmeniz gereken su bölmesinin içindeki noktayı geçmeden suyu koymak. Suyu ve kahveyi koyduktan sonra tüm bölmeleri birleştirip ocakta orta ateşte suyun kaynamasını bekliyorsunuz. Su kaynadıkça en üst bölmenin ortasından kahve hazneye dolmaya başlıyor. Su kaynadıktan sonra bu işlem ortalama 5-10 dk kadar sürüyor. Hazne kahve ile dolduğunda ise geriye kalan tek şey bardaklara servis edip afiyetle içmek. 🙂

Benim Moka potum İtalya’da lighting design masterı yapan Turan ve yine İtalya’da accessory design masterı yapan kardeşi Cansu’nun hediyesi. 🙂

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Genel, İtalya'da Eğitim, İtalyan Kültürü kategorisine gönderilmiş ve , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın