Como’daki balıkçı köyü San Giovanni ve balıkçı Ice

Dün akşam Netflix içeriklerine bakarken “Dogs” belgeseli ile karşılaştım. Köpek sahibi biri olarak direk ilgimi çekti. Belgeselin 3. bölümündeki hikaye ise beni derinden etkiledi.

San Giovanni, Como’daki bir balıkçı köyü. Belgeselde geçimini gölden tuttuğu balıkları restoranı “Ittiturismo Ristorante Mella” da servis ederek kazanan İtalyan balıkçı Alessandro ve onun en büyük yardımcısı köpeği Ice anlatılıyor. Ice, 10 yaşında bir Labrador Retriever. Her sabah Alessandro ile Como Gölü’nde balığa çıkıyor ve ona yardımcı oluyor. Mesela bir seferinde ağdan kaçan bir balığı farkedip, havlayarak Alessandro’yu uyarıyor.

Belgeseli izlerken Alessandro ve Ice arasındaki sevgi, bağ insanın içine işliyor. Como Gölü manzaraları, daracık sokaklarıyla San Giovanni köyü, Ice’ın sokaklarda özgürce koşuşturması, restorandaki hazırlıklar tüm samimiyetiyle insanı içine çekiyor.

Como’daki bu balıkçı kasabasını merak edenler ve restoranı ziyeret etmek isteyenler için restoranın web sayfası: www.ristorantemella.it