Service Design masterı

İtalya’da master yapma niyetinde olan öğrencilerimiz çoğunlukla bir alanda uzmanlaşmak, ya da farklı- değişik bir alanda master yapmak istiyor. Ülkemizde özellikle iç mimar çok olduğundan, bu bölümden mezun olanlar yeniden iç mimarlık masterı yapmak yerine, lighting design gibi niş bir alanda uzamanlaşmak istiyorlar. Devir rekabet devri. Anne babalarımızın zamanında mühendisler ya da üniversite mezunları parmakla gösterilirken bugün durum çok farklı. O yüzden biz de öğrencilerimize kendilerine herkes te olmayan özellikler katmalarını tavsiye ediyoruz.

Bu kadarlık ön bilgi ve girişten sonra size çok trend (geleceğin mesleği olarak görünen) ama çok da bilinmeyen bir master programından bahsedeceğim. Service Design. Hizmet tasarımı olarak Türkçe’ye çevirsek bilmem hafif mi kalır?

Service Design bir bakıma sürecin tasarlanması anlamına geliyor. Hizmet aldığınız her hangibir yerde içeri girdiğinizden çıktığınız sürece kadar başınızdan geçen aşamaların tasarlanması. Oradan memnun ayrılmanız için neler daha iyi olabilirdi? Nasıl daha az bekleyebilirdiniz, nasıl daha keyifli ayrılabilirdiniz veya nasıl daha tatmin bir şekilde işinizi tamamlayabilirdiniz? Service Design bu sorunlara odaklanıyor. Daha somut bir örnek vermek gerekirse bir hastaneye girdiğiniz anda information desk’ten itibaren hasta yatağına alınana kadar yaşadıklarınız, bulunduğunuz ortamın sıcaklığından her türlü koşuluna bir süreç. Bu süreci iyileştirmek, tasarlamak Service Design’cılara ait. Hem kafa çalıştırıcı, hem modern ve güncel bir konu. Hem de tasarımın her türlü programını kullanabileceğiniz kadar bütüncül. İç mimarlık mezunları da başvurabilir, ürün tasarımı mezunları da (ENTASçılar). Aslında portfolio’su olan tasarımın her alanından kişilere açık bir master.

IMAGE - service design.pngGeçtiğimiz gün 2 öğrenci bilgi almak için geldi. Biri iç mimarlık, diğer mimarlık mezunu bu iki öğrencimizin de en çok Service Design ilgisini çekti. Düşündüğünüzde tasarımın her alanında Service Design konusunun yer aldığını farkedeceksiniz. İnsana farklı bir bakış açısı kazandıracak bir master programı.

Service Design masterı İtalya’da Politecnico di Milano Polidesign’da ve Domus Academy’de var. Her ikisi de 1 yıllık, stajlı ve İngilizce dilinde. Ve asıl güzel haber her ikisinde de burs imkanı var. Vera Eğitim olarak her iki okulun da resmi temsilciliğini yapıyoruz.

Bilgi veya randevu almak ve başvuru şartlarını öğrenmek için aşağıdaki formu doldurun.

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Domus Academy, Polidesign, Service Design, İtalya'da Eğitim kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın