İtalya’da Üniversite – Genel Bilgiler

Neden İtalya’da Üniversite?

İtalya, son yıllarda üniversite eğitimi için en çok tercih edilen ülkelerin başında geliyor. Hem ülkemize olan coğrafi yakınlığı, hem Akdeniz ülkesi olmasından dolayı kültürel yakınlığı İtalya’nın başlıca tercih edilme nedenleri.

İtalya’da Üniversite Eğitimi ne kadar sürüyor?

İtalya’da üniversite eğitimi Bologna Bildirgesi’ne göre, bütün Avrupa’da olduğu gibi 3 yıl sürüyor. İsteyen öğrenciler artı 2 yıl daha okuyarak yüksek lisansla mezun olabiliyor.

En çok tercih edilen bölümler?

İtalya’ya üniversite okumaya giden öğrencilerin en çok tercih ettikleri bölümler tasarım ve mimarlıkla ilgili. İç mimarlık, moda tasarımı, mimarlık, grafik tasarım ve tasarımın diğer niş dalları. Fakat son yıllarda mimarlık dışında ekonomi, işletme hatta tıp için bile öğrenci yollar olduk.

İtalya’da Üniversite Eğitimi ücreti, maliyeti ne kadar?

Maliyet konusu da merak edilenlerin başında. İtalya’daki devlet üniversiteleri yıllık 2000-3000 Euro civarında. Özel okulların çoğu İngilizce eğitim veriyor. Devlet üniversitelerinde İngilizce program seçeneği kısıtlı. Özel okullar ise YÖK denkliği olanlar yıllık 15000 Euro civarında. YÖK denkliği olmayan daha küçük sanat akademilerinde yıllık 7000 Euro’ya eğitim bulmak mümkün.

Konaklama imkanları nasıl?

İtalya’daki okulların kendine ait kampüs ve yurtları yok. Öğrenciler çoğunlukla paylaşımlı apartman dairelerinde kalıyorlar. Aylık gider olarak paylaşımlı bir apartman dairesinde oda kirası, yeme içme ve geçim masrafı olarak Milano’da yaklaşık 1000 Euro olarak bütçenizi planlayabilirsiniz.

Başvuru aşamaları nelerdir?

Her okulun başvuru süreci farklı. Kimisi portfolio ile öğrenci kabul ederken, kimisi sınavla öğrenci alıyor. Başvuracağınız okulun kabul şartlarını sağladıktan sonra en önemli aşama:

  • YGS’nin ilk sınavında barajı geçmek
  • Mayıs ayı içerisinde açılan konsolosluk ön başvurusunu kaçırmamak

Özellikle konsolosluk başvuruları deneyim ve dikkat gerektirdiğinden İtalya’ya üniversite başvurularınızı alanında uzman ve sadece “İtalya’ya yönelik” danışmanlık veren bir firma ile yapmanızı öneririz.

Vera Eğitim Danışmanlık, sadece İtalya’ya yönelik uzman danışmanlık

Bostancı İstanbul vera@veraedu.com – 0216 504 20 12

 

 

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı İtalya'da Eğitim, İtalya'daki Okullar, İtalyan Devlet Okulları, İtalyan Kültürü kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın