Domus Academy Interior and Living Design burs yarışması

Domus Academy’nin Eylül 2024 başlangıçlı Interior and Living Design master programı için burs yarışması açıldı. Burs ile ilgili detayları vermeden önce bilmeyenler için Domus Academy eğitim yapısından bahsetmek isterim. Domus Academy yüksek lisans programları 12 ay, 60 ECTS kredi denkliğine sahip ve yüzde yüz İngilizcedir. İtalya’daki her 1 yıllık master 60 ECTS kredi denkliğine sahip değildir. Sahip olanların 2 büyük avantajı vardır. İlki staj veriyor olması, ikincisi ise oturma iznini okul bittikten sonra 1 yıl daha uzatmaya hak tanımasıdır. Buna iş arama vizesi denir. Okul bittikten sonra 1 yıl daha İtalya’da kalarak CV’nizi firmalara yollayabilirsiniz. Okulun size ayarladığı stajda sizden memnun kalırlarsa orada çalışmaya devam edebilirsiniz, vize sorunu yaşamazsınız. Bu avantajlar sayesinde Domus’un bağımsız kuruluşlarca yaptığı araştırma sonucu mezunlarının ilk 1 yıl içinde sigortalı iş bulma oranı %96’dır. Diğer yandan aldığınız 60 ECTS kredi dünyanın her yerinde geçerlidir.

Domus’u diğer okullardan ayıran en büyük özellik bu değil, eğitim yapısı. Klasik ders, sınav yapısından bağımsız Domus Academy’nin master programları 5 modülden oluşuyor. Her bir modülde bir firma ile gerçek bir proje yapılıyor. İlk dört modül böyle. Son modül ise mecburi staj. Okul stajı buluyor. Pratiğe dayalı eğitim yapısıyla Domus Academy, iş imkanı en yüksek master okulu.

Şimdi burs yarışması ile ilgili kısma geçebiliriz. Soru cevap şeklinde olunca daha net olduğunu bildiğimizde öyle ilerleyelim.

Burs yarışması hangi dönem için geçerli?

Burs yarışması Eylül 2024 intake’i için geçerli. Kazanılan burslar sadece bu başlangıç döneminde kullanılabiliyor. Daha sonraya aktarılamıyor. O yüzden başvuracak olan adayların ya mezun ya da Eylül 2024’e kadar mezun olabilecek öğrenciler olmaları gerekiyor.

Bursa nasıl başvuru yapabilirim? Burs için ne hazırlamak gerekiyor?

Bu yarışma portfolio bazlı bir yarışma. Ek bir çalışma yapmak gerekmiyor. Başvuru için gerekli belgeler CV, portfolio, motivasyon mektubu, transcript, öğrenci belgesi veya diploma, pasaport ve başvuru formu. Bu belgeleri vera@veraedu.com adresine emaille iletiyorsunuz. Okula belgelerinizi ilettikten sonra size teyit mesajı yolluyoruz ve bursa başvurmuş oluyorsunuz. Bursa başvuru ile beraber okula başvuru da yapmış sayılıyorsunuz.

Son başvuru tarihi ne zaman?

son başvuru tarihi 22 Mart 2024, mesai saatleri içerisinde yani TR saatiyle 17:00’e kadar.

Kazananlar ne zaman ve nasıl açıklanıyor?

Kazananlar email yoluyla haberdar ediliyor. Kazananların açıklanma tarihi 19 Nisan 2024.

Burs miktarı ne kadar? Okulun normal ücreti nedir?

Okulun normal ücreti 27000 Euro. Burs oranları ise 5000, 6000 ve 7000 Euro. Örneğin 7000 Euro burs kazanan bir öğrenci için okul ücreti 20000 Euro’ya denk geliyor.

Burs kazananlar için süreç nasıl ilerliyor?

Diyelim 7000 Euro burs kazandınız. Öncelikle tebrikler, çok büyük başarı. Bursu kazanan öğrencilere genellikle 1 hafta süre veriliyor. Kabul etmek istiyorsanız kapora miktarı olan 3000 Euro enrollment fee’yi yatırıyorsunuz. Dekont ile beraber kayıt formunu doldurup okula iletiyoruz. Yaklaşık 2-3 iş günü içerisinde kayıt olduğumuza dair teyit emaili alıyoruz. Bundan sonraki süreçte aşama aşama eğitim vizesi ve denklik işlemleriyle ilgileniyoruz.

Siz de Interior and Living Design alanında Domus’ta yüksek lisans yapmak isterseniz aşağıdaki formu doldurarak sizi aramamızı isteyebilirsiniz, sorularınızı sorabilirsiniz, ya da direk bilgi@veraedu.com veya vera@veraedu.com adreslerine email atarak başvuru yapabilirsiniz. Vera Eğitim Domus Academy Türkiye resmi temsilcilik ofisidir. Öğrencilerimizden hiç bir aşamada ücret talep edilmez.

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Domus Academy, Interior Design, Vera Eğitim, İtalya'da Eğitim, İtalyan Kültürü kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın