Bu sene IED burs başvuruları erken açıldı. Burs başvurusu için proje hazırlamak gerektiğinden vakit kaybetmeden sizlerle paylaşalım istedim. Burs başvuruları dün başladı. Dün burs metnini sizler için okuduk, önemli noktaları kolaylık olması için derledik.

Bursun geçerli olduğu bölümler | |
Product Design | Milano |
Interior Design | Milano, Roma |
Jewelry Design | Milano |
Fashion Design | Milano |
Fashion Marketing & Communication | Milano |
Fashion Stylist | Milano |
Photography | Milano |
Graphic Design | Milano |
Interior & Furniture Design | Floransa |
Fashion Stylist & Communication | Floransa |
Transportation Design | Torino |
Bursa başvuru için en önemli döküman proje. Peki nasıl bir proje hazırlanacak?
Proje konusunun çok da yabancısı değiliz. Aynı çıkış noktası master bursları için de verilmişti. Projeyi hazırlamak için çıkış noktanız: 2015 yılında toplanan dünya liderlerinin 2030 yılına kadar daha iyi bir dünya için belirledikleri 17 hedef!!! Bu 17 hedefi biz de sizinle fikir paylaşabilmek için inceledik, üzerine düşündük.
Adım adım gidecek olursak proje ile ilgili yapacaklarınız:
- adım: Son 15 yılın 3 tasarım ürününü seçip, onları tanımlamanız Bu 3 ürünü seçerken nelere dikkat edeceksiniz biz size anlatacağız merak etmeyin. 🙂
- adım: Bu 3 üründen bir tanesini seçip (başvuru yapacağınız bölüme uygun olan bir tanesi) seçiminizin arkasında yatan nedenleri anlatmanız.
Proje harici hangi belgeleri ileteceğiz?
Motivasyon mektubu, pasaport kopyası, İngilizce belgesi (yoksa skype görüşmesi yapılacak.), başvuru formu, lise transkriptiniz ve öğrenci belgeniz.
BURS TAKVİMİ | |
Son başvuru ttarihi | 13 Aralık 2019 |
Sonuçların açıklanması | 31 Ocak 2020 |
Üniversite eğitim başlangıcı | Ekim 2020 |
Burs miktarı %50. 2019 ücreti üzerinden %50 burslu hali 9.890€ oluyor. 2020 ücretleri Kasım gibi belli olacak. Belli olunca güncelleyeceğiz.
Burs başvurusu için size nasıl yardımcı oluyoruz?
Burs için bilgi istediğinizde aynı gün size orjinal burs metnini iletiyoruz ve sizi arayıp ön bilgi veriyoruz. İlk olarak formu doldurup hazırlıyoruz. Sonra pasaport kopyası, İngilizce belgesi, transkript ve öğrenci belgenizi sizden istiyoruz, kontrollerini yapıyoruz. Daha sonra da motivasyon mektubu nasıl yazılmalı? sizinle önemli noktaları paylaşıyoruz, taslak olarak hazırladığınızda kontrollerini yapıp son haline getiriyoruz. Evrak işlerimiz bittiğinde “Proje” yi hazırlarken nelere dikkat edeceksiniz, önemli noktalar neler bir brainstorming yapıyoruz. Daha önce burs kazanmış projeleri göstermek için sizi ofisimize davet ediyoruz.
IED’in geçen seneki burs yarışmasında %50 burs kazanan tek Türk bizim öğrencimizdi. %50 burs ile Product Design programında eğitimine başladı. 🙂 Defne ile bursa nasıl hazırlandık, tavsiyeleri neler, onun görüşlerinizi de sizinle paylaşıyoruz.
Tüm bu desteğimiz ve sonrasındaki yardımlarımız (Kayıt, konsolosluk, vize vb işlemler.) için sizden herhangi bir ücret almıyoruz. Vera Eğitim – IED’in Türkiye resmi partneri