Politecnico di Milano’nun Business Master Okulu

Politecnico di Milano, adı olan, itibarlı, İtalya’nın en eski teknik üniversitesi.

MIP Milano.JPGBu universitenin işletme ve pazarlama alanında master programları veren fakültesi MIP Graduate Business School adıyla eğitim veriyor. Bovisa kampüsünde trenden inince sol tarafa doğru yürüdüğünüzde 26 27 numaralı binalar. En çok tercih edilen bölüm Marketing Management. Kabul alması kolay değil.  Önce video interview adında bir sınav yapıyorlar. Bu sınavın içeriğiyle ilgili çok soru alıyoruz.

Size faydalı olacağını düşündüğümüz bilgileri paylaşalım:

  • İtalya’da çoğu okul kabul için Skype mülakatı yapar. Karşınızda gerçek canlı bir insan, büyük ihtimalle sıcak kanlı candan bir İtalyan olur. Politecnico’nun sınavında ise karşınızda insan yok. Sınavı başlattığınız anda ekranda soru görünüyor ve ardından yanıtınızı kameraya karşı konuşarak kaydediyorsunuz. Karşıda insan olmaması biraz stres yaratıyor evet. Telesekretere konuşmak gibi 🙂 Boş duvara, boş ekrana konuşmak gibi. Bununla ilgili antreman yaparak hazırlanabilirsiniz.
  • İkinci handikap ise sorulara verilecek olan yanıtlar için size 3 dakikalık süre ayrılması. 3 dakika içerisinde az ve öz konuşmak önemli. Hem soruya doğru cevabı verebilmek, hem de eveleme geveleme yapmadan cevabı yetiştirmek. Zaman yönetimi konusunda iyi değilseniz buna da çalışın.
  • Soruların içeriğiyle ilgili bize email göndererek detaylı soru listesini alabilirsiniz. Vera Eğitim Politecnico di Milano MIP’in resmi temsilcisidir. Danışmanlık hizmetimiz ücretsiz.
  • Mülakatın sonunda ise MIP size bir de yazılı soru soruyor. Küçük bir case study incelemesi. Örneğin bu sene sordukları son soru teknoloji şirketlerinin karşılaştırılmasıyla ilgiliydi.

Politecnico di Milano’dan kabul almak kolay değil, ama kabul aldıktan sonra da bu ünvanı ömür boyu taşıyacaksınız. Teknik üniversiteli olmak her zaman bir prestijdir!

Detaylı bilgi için Vera Eğitim, Türkiye MIP resmi temsilcisi, vera@veraedu.com

 

 

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Business Administration, MIP, Multichannel marketing management, İtalya'da Eğitim, İtalya'daki Okullar, İtalyan Kültürü kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın