I Promessi Sposi

IMG_8253

Alessandro Manzoni’nin Türkçe’ye de Nişanlılar adıyla çevrilen ünlü eseri “I Promessi Sposi”  Manzoni’nin ölümsüz eserinin çocuklar için kısaltılmış versiyonu. Scuola Halden yayınevi tarafından basılmış kitabı Nobell’li yazar Umberto Eco yeniden yorumlamış. Sanki masal anlatır gibi ve çocuklar konuşur gibi anlatmış. Sıkıcı detayları atlamış, ana fikri açıkça vurgulamış ve 97 sayfada bütün romanı özetlemiş.

Manzoni’nin Promessi Sposi adlı romanı 1600′lü yılların Lombardia bölgesinde geçiyor. Birbirine aşık iki genç olan Renzo ve Lucia’nın başlarından geçen maceraları anlatıyor. Güçlü ve kötü kalpli signore Don Rodrigo’nun Lucia ile Renzo’nun evliliklerini engellemesiyle başlayan hikayede, Lucia Padre Cristoforo’dan yardım ister. Din adamı signore korkusundan onlara yardım edemez.

Veba salgınından, Lombardia bölgesindeki  iç karışıklıklara dönemi bütün özellikleriyle anlatan Manzoni, diğer taraftan da birbirine aşık iki gencin birleşme hikayesini çok güzel bir dille anlatıyor.

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Genel, İtalya'da Eğitim, İtalyan Edebiyatı, İtalyan Kültürü kategorisine gönderilmiş ve , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın