Salt Galata “İşveren Sergisi” ve ofis binamız

Vera Eğitim ofisimiz Bostancı’da. Gelenler genellikle bulunduğumuz binanın ne kadar şık ve özenli olduğunu söylüyor. Biz de binamızı çok seviyoruz ve İtalya’da tasarım bölümlerine öğrenci gönderdiğimizden işimize uygun bir ortamda çalışıyor olmak bize ilham veriyor, gurur veriyor.

Bu binayı ilk görüp de vurulduğumuzda, ünlü Çinici Mimarlık tarafından yapıldığını duyduk. Çinici Mimarlık ODTÜ’nün de mimarı olan köklü bir firma. Daha sonra binamız birkaç tasarım ödülü aldı ve dergilere çıktı. Mimar tanıdıklarımıza bahsettiğimizde ya bulunduğumuz binayı zaten bildiklerini ya da “Çinici Mimarlık mı? İnanmıyorum” tepkisinden ne kadar ayrıcalıklı bir yere taşındığımızı farkettik. Zaman geçti, ihtiyaçlarımız evrildi, sanki daire de bizim ihtiyaçlarımıza göre şekillendi. Ne kadar ince tasarlanmış ve düşünülmüş bir yerdeyiz diye sevindik. Hele hele kentsel dönüşüm ile şantiye alanına dönmüş olan Kadıköy’de yeni yapılan binaları gördükçe, Çinici Mimarlık’ın tasarlığı Ada Residence Bostancı bizim için daha da kıymetli oldu.

ara residence google maps

Manolya ağaçlarının içinde, cam açılınca Adalar’dan gelen deniz kokusunu odalarına alan dümdüz ve yalın bir mimari

Sanatın merkezi İtalya’ya öğrenci gönderirken, hem modern hem de sanat ve tasarım dolu bir binada çalışarak işimizi yapmak çok güzel.

odtü çinici.jpgGeçen gün basında Salt Galata’da bir sergiye denk geldim. İşveren sergisi. Çinici Ailesinin arşivlerinden ve ODTÜ’nün kaynaklarından ortak derlenen bir sergi:

http://saltonline.org/tr/1668/isveren-sergisi?home

Mimar – işveren ilişkisini başta ODTÜ olmak üzere görseller üzerinden irdeliyor.

İlk fırsatta zamanda gitmeye niyetliyim. Siz de gidecek olursanız, bize yazmayı unutmayın. 26 Kasım’a kadar görülebilir.

Vera Eğitim, Ada Residence, Bostancı

 

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı İtalya'da Eğitim, İtalyan Kültürü kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın