Business Design masterı burs yarışması – Domus Academy

Domus Academy’nin Şubat 2027 başlangıçlı master programlarından Business Design için olan burs projesi belli oldu. Proje konusuna geçmeden, İtalya’nın en önemli üniversitelerinden Milano’daki Domus Academy’nin yarışma tarihlerine bakalım.

Burs yarışması son başvuru tarihi: 2 Eylül

Master başlangıcı: 8 Şubat 2027

Master süresi 1 yıl

Master ücreti (burssuz): 28900 Euro

Burs oranı: 5000 – 8000 Euro

Bursa başvurmak için projenin dışında, CV, başvuru formu (edinmek için yazının sonundaki formu doldurun), transcript, diploma, pasaport, motivasyon mektubu, portfolio ve IELTS 5.5 dil belgesi gerekiyor. IELTS’i vize aşamasında da verebiliyoruz. 2 Eylül’de verilmese de oluyor.

Gelelim herkesin merak ettiği proje konusuna. Bu seneki Business Design proje konusu bizim Vera Eğitim ekibinin hoşuna gitti. Net ve anlaşılır öncelikle. Ama her zaman olduğu gibi bizden proje konusunu istemeyi unutmayın. Burs metinleri yoruma açıktır. Size fikir vermesi açısından ybiz kısaca burada özetliyoruz. Proje konusu biraz kaba tabirle “Toplum namına iş fikri yaratma” Tabi kar da edecek bir proje. Yani özetle kar etmenin ötesine geçecek, toplumsal da fayda sağlayacak bir iş projesi.

Ne olabilir derseniz somut örneklerle açıklayalım. Örneğin eğitim desteği sağlayan aplikasyonlar, yerel startuplar için ortak çalışma alanları, yaşlılara yönelik projeler, belli hobi veya yeteneklerdeki grupların buluşma platformları gibi…

Projeyi hazırlarken önce somut ve net bir insan topluluğu komunite seçmeniz isteniyor. Bu grubun özellikleri, ihtiyaçları, sorunları nelerdir. Bunu net bir şekilde anlatın. Sonra iş modelinizi anlatın. Nasıl çalıştığını ve nasıl para kazandığını. Son olarak da sürdürülebilir mi, ne kadar feasible vb gibi analiz yapın.

Projeniz pdf formatında olmalı 10 ila 15 slide’tan oluşmalı. 2 Eylül son gün. Projenizle beraber diğer evraklarınızı vera@veraedu.com ve bilgi@veraedu.com adresine iletiyorsunuz. Kazananlar yaklaşık 10 gün sonra açıklanıyor. Açıklandıktan sonra burs kazananlar için 7 gün süre veriliyor ve bursu kabul edip mastera kayıt olacakların 3000 Euro enrollment fee’yi ödemesi gerekiyor. Masterın ücreti 28900 Euro. Max burs ile ücret 20900 Euro’ya düşüyor.

Eğer Double Degree masterına başvurmak istersem ne yapmalıyım?

Double degree masterı normal diplomadan farkliı olarak 12 ay yerine 15 ay sürer. Regent Üniversitesi diploması da alınır ek olarak ve bu master 90 ECTS’e denk düşer. Double Degree’ye başvurmayı düşünen adaylar ek olarak 2 referans mektubu iletmelidir. Proje konusu ve burs oranları aynı. Double degree masterın ücreti 32900 Euro. Max burs oranı 8000 Euro kazanıldığında ücret 24900 Euro oluyor.

Şimdiden bütün adaylara başarılar diliyoruz. Şubat masterları ara dönem olduğundan her zaman daha az başvuru alır ve burs kazanmak daha kolaydır. Rekabet daha azdır. Ayrıca fiyat güncellemesinden etkilenmez. Irregular olmazsınız. Domus masterları modül modül olduğundan, o modüldeki projenin en başından başlamış olursunuz.

Bu bilgiye ek olarak Domus Academy’nin en başarılı masterlarından biri bizim de çok güvendiğimiz Business Design. Networking ve mezun olur olmaz iş bulma anlamında en başarılı master.

Sorularınız için, başvuru formunu ve proje burs metnini edinmek için aşağıdaki formu doldurun.