Pasaport işlemlerini hızlandırmak için

Pandemiyle birlikte bazı işlerin online’a dönmesi, dünyadaki çip krizi veya başka çeşitli sebeplerden öğrencilerin pasaport ve vize işleri eskisi gibi öngörülen zamanda sonuçlanmıyor. Takipçilerimizin bildiği gibi Vera Eğitim olarak 15 yılı aşın süredir İtalya’daki üniversite, yüksek lisans ve kısa yaz programlarına öğrenci gönderiyoruz. Daha önce hiç olmadığı kadar bekleme süreleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Bu yüzden öğrencilere tavsiyemiz kabullerini en kısa sürede ceplerine koyup vize işlemlerine geç kalmadan başlamaları.

Neyse ki pasaport yenileme süreçleri için bir kolaylık sağlamışlar. 199 numaralı telefonu arayıp “Benim acil yurtdışına çıkmam gerekiyor” dediğinizde başvurunuza öncelik veriliyor. Uçak biletinizin yanma durumu varsa veya yurt dışı eğitiminiz başlamak üzereyse bunu telefonda belirttiğinizde başvurunuz kısa sürede sonuçlanıyor.

En son bir ayı geçen süredir pasaport bekleyen velimiz 199’u aradıktan sonra 2 gün içinde pasaportunun eline ulaştığını sevinçle anlatınca, bu haberi sizlerle paylaşalım dedik. Her türlü tereddütünüz, İtalya’da eğitimle ilgili sorularınız için bize yazabilirsiniz: vera@veraedu.com

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Öğrenci geribildirimleri, Vera Eğitim, İtalya eğitim vizesi kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın