Domus Academy 2 yıllık yüksek lisans programları

Domus Academy’nin yaklaşık 15 yıldır resmi Türkiye temsilcisiyiz. Yıllardan beri sadece 1 yıllık masterları olan okul önümüzdeki akademik yıldan itibaren ilk defa 2 yıllık yüksek lisans programlarını açıyor. Ekim başlangıçlı, 120 ECTS’e denk gelen, tezli yüksek lisans. Ardından bütün dünyada doktora yapmaya müsade eden bir denklik veriyor.

Şimdilik sadece iki alanda eğitim sunuyorlar: Moda ve Design. Programların isimleri şöyle:

  • Fashion: Design, art and technology
  • Design Innovation

Yüksek lisansın yıllık ücreti 20 900 Euro. Diğer 2 yıllık eğitim veren bölümlerden farkı nedir diye soracak olursanız, ki biz de aldığımız eğitimlerde hep bunu sorduk, çok tatmin edici açıklamalar aldık.

Bu master programlarının içerikleri hazırlanırken önce sektördeki firmalar ve profesyonellerle iletişime geçmişler. Sektördeki eksikleri, ihtiyaçları dinlemişler. Hangi branşlarda eksik var, hangi becerilere ihtiyaç duyuluyor gibi. Teknoloji çok hızlı ilerliyor ve günümüzde ara eleman bulmak zor oluyor. Yani farklı departmanlar arasında bağlantıyı kurabilecek, çok yönlü bakış açısına sahip. Örneğin hem kodlama mantığı hakkında fikir sahibi olacak, muhakeme yaoabilecek hem de göz zevki ve tasarım bilgisi olacak, ya da hem yeni malzemelerin doğası hakkında bilgi sahibi olan hem de çizmeyi bilen kişiler gibi. Her iki yüksek lisans da bu amaca hitap ediyor. Geçenlerde bioscience ile ilgilenen bir tasarım öğrencisi okulun bölüm başkanı ile görüştüğünde, eğitimin ne kadar beklentilerini karşıladığını ve geleceğin trendlerine uyumlu olduğunu söyledi.

Aralık ayında Dubai’deki Domus Academy toplantısından sektörde aranan yeni meslekler

Bu 2 yüksek lisans programının bir diğer güçlü yanı ise yeni kurdukları üst standartta teknolojik laboratuarlar. CNC tezgahından, 3D printerlera, laser cutting gibi imkanlar sunuluyor. Ayrıca okul dışı profesyonel hayattan sadece Domus öğrencileri için anlaştıkları laboratuarları kullanma imkanı sunuyorlar.

Son dönemde popüler olan konulardan biri Parametric Design, Generative Design da Design Innovation bölümünün mihenk taşı. Günümüzün trend konularından biri. Dubai’deki Domus Academy toplantısında bu konuyla ilgili bilgiler dinledik. Döndüğümde İTÜ’de akademisyen bir tanıdığımıza tekrar sordum, çok faydalı bilgiler edindim. Somut örnekleriyle konuyu anlama imkanım oldu. Onu da ayrı bir blog yazısında sizlerle detaylı paylaşacağım. Şimdilik şunu söyleyeyim. Domus Academy Design Innovation bölümünün bu konuyu detaylı vermesi, bizim açımızdan bir eksik kapatıyor ve öğrencilere yeni ve trend konuları sunmaktan mutlu oluyoruz. Çok detaya girmiş olacağım ama bundan yaklaşık 10 sene önce Interaction Design, Service Design masterları ilk defa çıktığında, bu branşlara ilk yolladığımız öğrenciler çok iyi pozisyonlara geldi. Apple San Franscisco’dan, IBM’e çalışanlardan, Avrupa’da kendi Game Design firmasını kuran öğrencilerimiz var. İç mimarlık masterı üzerine yine aynı alanda master yapmaktansa, ya da product design üzerine yine aynı alanda master yaomaktansa, yeni ve trend konulara yönelmek her zaman başarı getiriyor.

Domus Academy 2 yıllık yüksek lisanslarıyla ilgili görüşmek ve başvurmak için bana yazabilirsiniz: vera@veraedu.com Veya aşağıdaki bilgi formunu doldurun, sizi arayalım. Vera Eğitim, Domus Academy resmi Türkiye temsilcisidir. Danışmanlık hizmetimiz ücretsizdir.

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Domus Academy, Generative design, Parametric Design, İtalya'da Eğitim kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın