Visual Arts and Curatorial Studies BURS imkanı

Herkese güneşli ve güzel bir hafta diliyoruz. NABA’ nın 2 yıllık yüksek lisans programı Visual Arts and Curatorial Studies için burs yarışması açıldı.

Visual arts vera NABAÖncelikle burs takvimi ve genel bilgileri verelim. Şartlar sizin için uygun ise yarışmaya nasıl başvurulacağıyla ilgili diğer bilgileri okumak için aşağıya devam edersiniz 🙂

Öncelikle burs takviminden bahsedelim:

NABA YUKSEK LİSANS BURS TAKVİMİ
Yarışmaya son başvuru 24 Nisan 2020
Sonuçların açıklanması 8 Mayıs 2020
Kazananların kaydı 15 Mayıs 2020
Masterın başlangıcı 23 Eylül 2020

Son gün 24 Nisan. O güne kadar projenizi ve diğer belgelerinizi hazırlamanız gerekiyor. Masterın başlangıç tarihi ise 23 Eylül. Yani bu tarihe kadar mezun olmuş olmak gerekiyor.

Ücretler ve burs oranlarıyla ilgili bilgiler ise aşağıdaki gibi:

NABA’nın yüksek lisans ücretleri 1 yıllık 17360 Euro. Her bölümden toplam 3 kişiye burs veriliyor. Burs oranları ve bu oranların tekabül ettiği okul ücretleri ise aşağıdaki gibi:

NABA 2 YILLIK YUKSEK LİSANS ÜCRETLERİ
KAZANILAN BURS ORANI BURSLU OKUL UCRETI
% 50 8680 Euro
% 40 10416 Euro
%30 12152 Euro

Genel bilgilerden sonra Visual Arts and Curatorial Studies master programının burs yarışması projesine geçebiliriz. Bu seneki metin oldukça ama oldukça yoruma açık. İlk işiniz bizden orjinal metni istemek olsun (bilgi@veraedu.com)

Birkaç satırda özetlemeye çalışayım. Yarışmanın konusu arşiv. Yani size veya başkasına ait topladığınız ve aralarından seçtiğiniz malzemeler. Tarihten gelen bu malzeme, evrak vb gibi eşyaları başkalarına etkilyeci bir şekilde sunma, bir hikaye anlatma.

Bursa hazırlanırken dikkat edilecekler, Vera Eğitim’in geçmişten gelen 15 yıllık tavsiyeleri:

  • Yarışmaya sponsor olan firmayı mutlaka detaylıca inceleyin. Unutmayın jüride bu firmadan da kişiler olacak ve ücretinizi onlar karşılayacak. Bu yarışmada sponsor, FM Centre of Contemporary Art
  • Yarışma metninde alıntılanan sanatçı ve eserlerini incelemeyi unutmayın. O zaman metni daha iyi anlayıp, yorumlayacaksınız. Umberto Eco, Nanni Balestrini, Marco Scotini gibi
  • Mümkün olduğunca somut olmaya çalışın. Her ne kadar yarışma metinleri flu ve soyut olsa da, NABA her zaman öğrencilerinden mümkün olduğunca somut olmalarını ister. Arşivlenen, koleksiyonu yapılan her ne ise bunu net bir şekilde yazın. Pul koleksiyonu mu, peçete mi, heykel mi, resim mi, yoksa kitap mı?
  • Sunum tekniğine ekstra önem verin. En sade anlatım en iyi anlatımdır. Karşınızda ilk okul çocuğu varmış gibi, onun anlayacağı basitlikte anlatım dili ve görsel dil kullanın.

Sorularınız için ve başvurunuzu beraber hazırlamak için her zaman yardıma hazırız. NABA’nın Türkiye’deki resmi temsilcilik ofisi olduğunu, NABA’nın Türkiye ofisi gibi çalıştığımızı ve hiçbir aşamada öğrencilerimizden ücret almadığımızı hatırlatalım. Bütün öğrencilerimize başarılar dileriz! Sizden gelecek olan soruları heyecanla bekliyoruz. Unutmayın Türkiye’den her sene en az 1 öğrencimiz NABA bursunu kazanıyor ve biz de bununla gurur duyuyoruz. “Ben kazanamam diye düşünmeyin” Başvurması bedava olan bu yarışmaya mutlaka katılın, tabi planlarınızın arasında İtalya’da master yapmak varsa!

 

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı NABA, Visual Arts and Curatorial Studies, Visual design, İtalya'da Eğitim kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın