Naba Yaz Kursu Bursu (2)

NABA’nın yaz kursu burs yarışmasıyla ilgili çok geri dönüş aldık ve buraya 2. bir yazı yazmaya karar verdik. Eğer ilk yazıyı okumadıysanız öncelikle onu okumanızı tavsiye ederiz:

https://italyada.net/2020/01/10/naba-yaz-kursu-bursu-2/

Bu yazımızı proje konusuna ayırdık. Öncelikle önemle belirtelim ki, yarışma metinleri her zaman yoruma açık oluyor. Sadece size genel bir fikir vermek adına bu yazıyı paylaşıyoruz. Mutlaka bizden orjinal metni isteyin ve kendi bakış açınızla yorumlayın!

Bunca ön bilgiden sonra NABA 2020 yazı için açılan burs yarışmasının konusuna dönebiliriz.

Konu sustainability yani sürdürülebilirlik. Yaşadığınız çevreye bir göz atın ve sürüdürülebilirlik ve doğa bilinci ile çakışan konuların resmini çekin. NABA’da okumak istediğiniz alanı belirleyin. (Moda tasarımı mı, iç mimarlık mı? vb gibi)

Okumak istediğiniz alanı ilgilendirecek şekilde, fotoğrafını çektiğiniz konuya çözüm getirecek bir tasarım yapın.

Vera Eğitim’in tavsiyesi: Önce birçok fotoğraf çekip, sonra tek bir fotoğraf ve tek bir sorun üzerine odaklanmanız daha net ve temiz bir proje ortaya çıkmasını sağlar.

Somut bir örneği biz uyduralım. Diyelim product design bölümüne başvurmayı düşünüyorsanız. Etrafınızdan okulunuzun çöp kutusunda birikmiş su pet şişelerinin resmini çekip, bir cam su matarası tasarlayabilirsiniz.

Sade ve yalın düşünmeye çalışın, en basit dille anlatımınızı yapın. 17 Şubat’a neredeyse 1 ay kaldı. Brainstorming yapmak isterseniz, bize aşağıdaki formdan ulaşabilirsiniz.

 

 

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı NABA, İtalya'da Eğitim kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın