Digital Payment Methods üzerine

Domus Academy’nin Interaction Design masterının bu seneki yarışma konusu Digital Payment Methods üzerine. Çok trend, çok yeni ve üzerine düşünmesi kolay olmayan bir konu. Diğer yandan ufuk açıcı ve bu alanla ilgisi olmayanları bile araştırmaya ve bilgi sahibi olmaya iten merak uyandırıcı bir konu.

Başa dönecek olursak, Domus Academy ilk interaction design master programını açtığında henüz google’da türkçe bir bilgi yoktu. İtalyanca sitelerden kendimizde araştırma yapmış konuyu anlamaya çalışmış ve en önemlisi basit bir şekilde anlatmaya çalışmıştık. Bazen öğrencilerimiz ne okumak istediğini bilmiyor. Farklı, yenilikçi bölümler okumak istediklerini söylüyor. Onlara seçenekler sunabilmek için her zaman güncel ve donanımlı olmalıyız.

O dönemler ben şahsen Elektronik mühendisi olarak, bu konuya ilgi duymuş ve bir çok öğrencime bu bölümü tavsiye etmiştim. Hala en çok severek danışmanlık verdiğim bölümlerin başında gelir. Domus Academy bilmeyenler için 1 yıllık, İngilizce dilince, içinde 2-3 ay stajı olan master eğitimleri veriyor. Senede 2 defa öğrenci alıyor. Ekim ve Şubat aylarında. Yıllık masterın ücreti 28 600 Euro. Ücret yüksek olmasına rağmen her dönem burs yarışması açar. Ve bu burs yarışmalarına firmalar sponsor olur. Interaction Design bölümünün Şubat 2020 başlangıçlı masterının burs yarışmasına da Accenture Digital firması sponsor olmuş.

accenture digital.png

Burs yarışmasına katılacaklara ilk tavsiyemiz her zaman önce sponsor firmayı detaylıca araştırmaları. Bu firma ne iş yapar? Ne çözümler geliştirir? Marka kimliği nasıldır ve ne onlara hitap eder? Bursu verecek olan onlar olduğu için ihtiyaçlarını doğru analiz etmek ve buna en uygun cevabı vermek başarı getirecektir. O yüzden yarışma metinlerini tercüme etmek yerine orjinalini öğrencimize gönderip kendi yorumlamasına bırakmayı doğru buluyoruz. Ardından beraber brainstorming yaparak kendi düşündüklerimizi paylaşıyoruz.

Özetle bu senenin yarışma konusu dijital ödeme yöntemleri ve bunların gelecekte ne gibi kolaylıklar sağlayacağı, hangi amaçla nerelerde kullanılacağı. Ayrıca blockchain ve circular economy anahtar kelimeler. Yarışmanın orjinal metnini bizden isteyebilirsiniz. Emaile telefon, mezun olduğunuz /okuduğunuz okul ve bölüm, okuyorsanız sınıfınız gibi bilgileri eklemeyi unutmayın. vera@veraedu.com

Biraz da yarışma takvimi ve burs oranlarından bahsedelim.

DOMUS ACADEMY BURS TAKVIMI
Yarışmaya son başvuru 25 Ekim 2019
Sonuçların açıklanması 26 Kasım 2019
Masterın başlangıcı 4 Şubat 2020
DOMUS ACADEMY BURSLU OKUL UCRETI
KAZANILAN BURS ORANI BURSLU OKUL UCRETI
% 60 11 440 Euro
% 50 14 300 Euro
% 40 17 160 Euro
% 20 22 880 Euro

Detaylı bilgi için aşağıdaki formu doldurup bizimle iletişime geçebilirsiniz. Vera Eğitim Domus Academy Türkiye resmi temsilcilik ofisidir ve işlemlerimiz tamamen ücretsizdir.

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Domus Academy, Interaction Design, İtalya'da Eğitim kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın