NABA Fashion and Textile Design – BURS

Ekran Resmi 2019-08-21 12.01.02

NABA’nın Şubat 2020 başlangıçlı Fashion Design yüksek lisans programı için burs yarışması açıldı. Toplam 5 kişiye %60, %50, %40 ve 2 tane de %25’lik mansiyon ödülü verilecek. Yarışmaya özel bir proje hazırlamak gerekmiyor. Sadece portfolio ile başvuruluyor.

Tarihler şöyle:

NABA YUKSEK LİSANS BURS TAKVİMİ
Yarışmaya son başvuru 18 Ekim 2019
Sonuçların açıklanması 7 Kasım 2019
Kazananların kaydı 14 Kasım 2019
Masterın başlangıcı Şubat 2020

Okulun burssuz ücreti yıllık 16 500 Euro. Burs oranları ve ücretler ise aşağıdaki gibi:

NABA 2 YILLIK YUKSEK LİSANS ÜCRET TABLOSU
KAZANILAN BURS ORANI BURSLU OKUL UCRETI
% 60 6600 Euro
% 50 8250 Euro
% 40 9900 Euro
% 25 12 375 Euro

Neden NABA’ya başvurmalıyım? Diğerlerinden ayrılan özellikleri neler?

  • NABA’daki Fashion Design yüksek lisans programı Fashion and Textile Design diye geçiyor. Tekstil ve kumaş tasarımı ülkemizde de çok önemli ve ihtiyaç duyulan bir alan. İtalya’daki çoğu moda tasarımı masterı tekstil ve kumaş kısmına girmeden eğitim veriyor. Bu NABA’daki eğitimi diğerlerinden ayıran başlıca bir özellik.
  • İtalya’daki yüksek lisanslar genellikle 1 yıllık. NABA’daki program 2 yıllık olduğundan tam YÖK onaylı, 120 ECTS ve ardından akademik kariyer, doktora yapma imkanı tanıyor.
  • Akademik bir master olduğundan (2 yıllık) her öğrencisine mutlaka staj organize ediyor.
  • Yine akademik bir master olduğundan okul bittikten sonraki sene 1 yıl daha oturma izni alma hakkı tanıyor. Buna iş arama vizesi deniyor.
  • NABA’nın burs yarışması uzun yıllardan beri proje bazlı. Bu sene ilk defa sadece portfolio ile başvuru ile yapıldığından (kazanması kolay mı bilmem) ama başvurması çok kolay olacak. Bu da bir avantaj olarak sayılabilir.
  • NABA’nın yüksek lisans programı Milano kampüsünde verildiğinden master süresince Milano’daki moda haftaları ve bunun gibi bir sürü etkinlikte yer alma, bunlardan ilham alma ve ileride iş imkanı yaratma anlamında fırsatlarınız olacak.

Yarışma başvuru şartları, burs başvuru formu ve master başvuru formunu edinmek için vera@veraedu.com adresine mail atabilirsiniz. Vera Eğitim, NABA resmi Türkiye temsilcisidir. Bütün hizmetlerimiz ücretsizdir.

 

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Fashion business, Fashion Buying, Fashion Design, Fashion management, Fashion Startup, Fashion Styling, NABA, İtalya'da Eğitim, İtalya'daki Okullar kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın