Netflix önerisi: Gianni Versace Cinayeti

Netflix’i olanlara tatil için bir önerim olacak: Gianni Versace Cinayeti dizisi.

the-assassination-of-gianni-versace2.jpgDaha ilk bölümden, Miami güneşi ve umursamazlığı, İtalyan şıklığı ve özeni, bir de cinayet çözme merakı eklenince insanı içine alıyor.

Versace’yi tanımazdım. Çok yüzeysel olarak bildiğim kıyafetlerini beğenmezdim ama bu diziyle beraber ona olan saygım arttı. Hiçbir başarı şansla olmuyor ve ardında bir sürü emek, tutku, çaba ve hikaye barındırıyor. Saygı uyandıran ve üzerine daha da çok araştırma yapma isteği uyandıran bir kişi oldu Versace benim için.

Erkek arkadaşı rolünde Ricky Martin, kardeşi Donatella Versace’nin yerinde Penelope Cruse var. Miami South Beach’teki evi eski Roma imparatorlarının yaşadığı şatolar gibi. Yerlerdeki mozaikler, havuzun içindeki resim, medusa’nın hikayesi… Her ince ayrıntı bir şeyi sembolize ediyor ve düşünülerek, özenilerek yerleştirilmiş.

Bir defilesinde Versace, duygu sattığını söylüyor. Tutku sattığını.  Elbise değil hissiyat geçiyor. Severek izliyorum, bayramda hem dinlenmek, hem öğrenmek isteyenlere tavsiyem.

Vera Eğitim, vera@veraedu.com, Ağustos 2019, Tuğçe Özgen

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı İtalya'da Eğitim, İtalyan Kültürü kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın