NABA product design burs yarışması – 10 Mayıs son gün

NABA’nın 2 yıllık, İngilizce dilinde eğitim veren, Eylül başlangıçlı master programı için beklenen burs yarışması açıldı. Proje bazlı olan yarışmaya katılmak için son gün 10 Mayıs 2019. Yine çok muallak, yoruma açık bir burs metni ile karşı karşıyayız.

xiaomi vera naba.jpg

Burs metni yoruma dayalı olduğundan yazının sonundaki formu doldurarak bizden orijinal metni istemeyi unutmayın. Bu yazıda metinden kendi anladıklarımı, yorumladıklarımı paylaşacağım. Amacım karşılıklı brainstorming yapmak, sizlere fikirler sunabilmek.

Öncelikle NABA burslarında yarışmaya sponsor olan firmayı dikkatle incelemelisiniz. Bu seneki sponsor firma Mi, yani uzun adıyla Xiaomi Milano. Asıl ürünü cep telefonları olan, Çinli olduklarını düşündüğüm elektronik firması. Web sitesi http://www.mi.com

Siteyi sizin için inceledim. Çoğunluk cep telefonu modellerinin yanı sıra değişik ev aletleri de üretiyorlar. Bunların içerisinde ev tipi güvenlik kameralarından, şarjlı diş fırçası gibi wellness ürünler de var. Tasarruflu ampül, spor yaparken kullanmak üzere kulaklık ve ev tipi kablosuz hoparlör. Aslında genele bakınca, elektroniğe meraklı bir erkeğin ilgisini çekecek her türlü trend ürünü üretmişler. Şarj standından bahsetmeyi de unutmayayım. Websitesini inceledikten sonra metni bir defa daha okudum. Anahtar kelimeler çıkarttım. Yarışma konusu “Home and Things” diyebiliriz.

Yaşam alanları için toplumun değişen ihtiyaç ve zevklerine uygun bir çözüm geliştirmek. Ürün mutlaka geleceği yansıtmalı. Modern olmalı. Geleceği öngörmeli. Bu yolda bir adım olmalı. Başka bir paragrafta da  Wellness and Beauty konusundan bahsediyor. Ben yarışmaya katılacak olsam, bu alana yönelik ev tipi kullanım için bir ürün önerisinde bulunurdum. Hem güzellik ve sağlık konuları çok trend. 3 yaşındaki kızım da 65 yaşındaki kayınvalidem de daha güzel olma peşinde 🙂 Ama şimdi bize email atıp da bu konuda bir ürün bulmam şart mı diye sorular sormayın. En başta da belirttiğim üzere bunlar sadece benim analizlerim.

Bir diğer dikkat edeceğim nokta da şu olurdu. Tasarladığım ürünü aşağıdaki 3 başlıkta incelerdim:

Production (Üretim, malzeme seçimi, elimden geldiğince bu süreci anlatma)

Distribution (Dağıtım)

Consumption (Ürünün insanla ilişkisi, nasıl kullanıldığı, harcanan bir şey ise tüketimi)

Satır araları incelendiğinde bu 3 konu, 2 defa yer buluyor metinde.

Steve Jobs’un bir röportajını okumuştum. Ipad diye bir ürüne kimsenin ihtiyacı yoktu. Kimse daha önce tanımadığı tablet için ” Ipad’e ihtşyacım var” demiyordu. Bugün evdeki tableti eşim alıp da seyahate gittiğinde stres oluyorum. Geleceği öngörmek dedikleri bu olsa gerek.

Düşünmeye başlarken salonunuza, odanıza, yaşam alanınıza bir göz atın. Teknoloji bağımlısı tanıdıklarınız varsa onların evini ziyaret edin. Mutlaka bir ampül yanacaktır kafanızda. Tasarruflu Xiaomi ampülünden!

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı NABA, Product Design, İtalya'da Eğitim kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın