Uzun yıllardır İtalya’ya öğrenci yolluyoruz. Resmi tarihlere bakarsak yaklaşık 15 yıldır. İtalya’ya gönderdiğimiz öğrencilerin yüzde 90’ı iç mimarlık, mimarlık, moda tasarımı, grafik tasarım, endüstri ürünleri tasarımı vb gibi bölümleri tercih ediyor. Şaşırmamak lazım. İtalya, Rönesans’ın doğduğu şehre sahip, sanatın ve görselliğin ön planda olduğu bir ülke. Fakat son yıllarda Euro’nun yükselmesi ve İtalyan devlet üniversitelerinin de İngilizce dilinde eğitim vermesi, en önemlisi fiyatlarının da uygunluğu sebebiyle Tıp eğitimi sorulur oldu.
Ülkemizde hala sanatsal branşları küçük görenler var. Velilerden “Önce bir mesleğini, altın bileziği edin, sonra istediğine yönelirsin” sesleri yükselirken tıp branşı kabul görüyor. İtalya’da tıp sınavı senede bir gün oluyor. Yani bizdeki ÖSS gibi. Fakat sadece tıp isteyen öğrenciler bu sınava giriyor.
Eğer siz de İtalya’da tıp alanında üniversite okumak istiyorsanız, öncelikle 11. sınıfın yazında, imkanı ve zamanı olanları ise 12. sınıfın da yazında Milano’da Linguadue’de bire bir bu sınava hazırlayan kursa yazılmalarını, yazılmanızı tavsiye ediyoruz. Biraz araştırdıktan sonra siz de farkedeceksiniz ki İtalya’da konunun uzmanı ve tek kurs burası. 15 yıldır gönderdiğimiz bütün öğrencilerimizin memnun kaldığı, başarısına güvendiğimiz bir eğitim merkezi.
2019 yazının bilgileri şöyle:
Tarihler: 1 Temmuz 2019 – 9 Ağustos 2019, Toplam 6 hafta
Şube: Milano
Eğitim dili: İngilizce
İçerik: Tıp sınavına hazırlık kursu
Biyoloji – 55 saat
Kimya – 55 saat
Matematik – 45 saat
Fizik – 45 saat
Mantık – 10 saat
Metin anlama – 70 saat
Detaylı bilgi, başvuru formu için bize yazın. Firmamız Vera Eğitim, sadece İtalya’da Eğitim alanında hizmet vermekte olup, Linguadue resmi Türkiye temsilcilik ofisidir. Bütün hizmetlerimiz ücretsizdir.
vera@veraedu.com