Latince

Latino Vera Edu Istanbulİtalyan Lisesi ve Galileo Galilei Liselerinde Latince dersi 9. sınıfta verilmeye başlanır. Latince, öğrencilerin en korktuğu, ikmallerin ve kalmaların en çok olduğu ders belki de. Oysa öğrenciyken kıymetini bilmediğimiz ama ileriki yaşlarda bize hem sosyal çevremizde ilgi ve saygı uyandıracak, hem de tarihsel zenginlik sağlayacak bir bilgi. Avrupa’da seyahat ettiğiniz hemen hemen her ülkede tarihi yapıların üzerinde Latince yazılara denk gelirsiniz. İtalyan Lisesi mezunu biri, yazının tamamını birebir anlamasa bile neden bahsedildiği hakkında fikir sahibi olur, cümlenin yapısını kavrar.

Latince dillerin temeli olduğundan diğer dilleri daha kolay öğrenmemize olanak sağlar. Ayrıca dillerin yapıları hakkında bilgi sahibi oluruz.

Galileo Galilei ve İtalyan Lisesi’nde öğretilen Latince dersinde amaç verilen Latince cümlelerin İtalyanca’ya tercüme edilmesidir. Çoğu zaman sınava sözlükle girilir. “E o zaman bunun nesi zor?” diyenler olabilir. Zor olan kelimenin çekimli halinden yalın haline geçebilmek, dolayısıyla anlamını bulmak ve kelimelerin cümle içerisinde hangi tümlece denk geldiğini ayırt etmektir.

Latince dersini en baştan sıkı tutmak gerekir. Çünkü sınavlar hep cümle çevirisi üzerinedir. Ve ilk sınavda geçerli olan kelime grubu, ikinci ve üçüncü sınavda da mutlaka çıkacaktır. Yani konular birbirinden bağımsız değildir. Matematik veya fizik dersinde olduğu gibi “Bu konuya çalışmadım, bir sonraki sınav konularına çalışırım” deme şansınız olmaz. Konuların tamamı birbirine bağlıdır. Ve sürekli üst üste yığılır. O yüzden Latince dersini en baştan dikkatle öğrenmek ve eksik kalan konuyu hemen tamamlamak gerekir. İmkanı olanlara Lise 1’e başlamadan 2 hafta öncesinden Latince’ye giriş dersleri almalarını tavsiye ederim.

Yaz dönemi ikmale kalan öğrencilere yönelik Latince özel dersleri için ofisimiz açık olacak. Detaylı bilgi için 0216 504 20 12 numaralı telefondan bize ulaşabilir, veya emaille iletişime geçebilirsiniz: vera@veraedu.com

 

 

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Latince, İtalyan Edebiyatı, İtalyan Kültürü, İtalyan Kız Orta Okulu, İtalyanca kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın