Mon Ami Rossini

Perşembe akşamınızı boş geçirmek istemiyorsanız size harika bir önerimiz var. İtalyan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek “Mon Ami Rossini” piyano konserini kaçırmayın deriz.

Zaman zaman dahi, tembel, nevrotik, zevksiz, cömert, hipokondriyak, ironik grotesk ve her devrimin düşmanı ve olan Rossini’yi tek bir kelimeyle etiketlemek imkansızdır. Ölümünden birkaç yıl önce, Rossini son Paris dönemi boyunca biriktirilen müzik parçalarını toplamaya başladı ve o şarkıları perşembe akşamı dinleyeceğiniz bir albümde topladı.

Bu konserde piyanoda Antonio Ballista eşliğinde soprano Gemma Bertagnolli yer alacak ve Metastasio’nun metni üzerine yerleştirilmiş altı Petites mélodies serisi Mi lagnerò tacendo ve Rossini’nin 1857 yılında Musique anodine adı altında topladığı piyano için prelüdler icra edilecek.

Konser G. Rossini’nin ölümünün 150. yıldönümü anma programının bir parçasıdır.

Saat 19:00’da başlayacak olan bu konsere rezervasyon yaptırmak için linke tıklayabilirsiniz.

https://iicistanbul.esteri.it/iic_istanbul/tr/gli_eventi/calendario/2018/06/mon-ami-rossini-in-occasione-dell.html?modulo=1

Gidecek olanlara şimdiden iyi dinletiler. 🙂

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Genel, İtalyan Kültürü kategorisine gönderilmiş ve , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın