Sardegna Kıyılarında Bot Turu

Bugün harika bir gezi yazısı var. Akdeniz’in en büyük adası Sardegna’nın kuzeydoğu kıyılarında Cala Gonone’den başlayan bir deniz yolculuğu anlatacağım.

Sardegna Adası, Cala Gonone’den botlar kiralanıyor. Kaptanlı ve kaptansız seçenekler mevcut. Daha önce zodyak kullanmayanlar için kaptanlı seçenek daha mantıklı. Hem kullanım açısından hem de çoğu koyda kıyıya demirlemek mümkün olmadığından bir kişinin kıyıya herkesi bırakıp ileriye demirlemesi gerektiği varsayılırsa kaptanlı en iyi seçenek görünüyor.

Cala Gonone’den başlayan tur, önce Grotte del Bue Marino mağaraları, ardından kıyıları dolaştırarak mola vermeden Cala Goloritzè ‘ye kadar gezdiriyor. Sonra sırayla her koyda durup yüzme ve yemek molası veriliyor.

Grotte del Bue Marino

İlk yüzme ve yemek molası Cala Biriola’da. Dik kayalık ve berrak deniz körfezin en güzel plajı. Ama en popüler ve en kalabalık olanı Cala Luna. Cala Luna’da yemek yeme  imkanı da var.

Bu koylara arabayla ulaşmak mümkün değil, sadece deniz yoluyla gelinebildiğinden doğa bozulmamış.

Ve en son Cala Gonone’ye geri dönerken harcanan yakıt miktarı hesaplanıp ödeniyor. Bottan Cala Gonone cıvıl cıvıl görünüyor.

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı İtalya'da Gezi ve Seyahat, İtalyan Kültürü kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın