Lasagna

san-remo-traditional-lasagna-for-website-1500x999

Görsel kaynak: sanremo.com.au

Lazanya sosunun hazırlanması ve yapımı

Sosu için;

▪1,5-2 kg kıyma

▪1-2 soğan, doğranmış

▪5-6 diş sarımsak, ince kıyılmış

▪1 kutu doğranmış domates konservesi

▪1 havuç, rendelenmiş

▪Bol kekik, fesleğen

▪Tuz, karabiber

▪4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Parmesan peyniri ya da tulum peynirini rendeleyin. Sosu hazırlayacağınız tencereye yağı koyun ve ısıtın. Soğanı ve havucu, soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin. Sarımsak ve kıymaları ilave edin ve kavurun. Domatesi ekleyin, 15 dakika kadar pişirin. Son olarak baharatları da ekledikten sonra ateşi söndürün.

Beşamel sosu;

▪5 yemek kaşığı tereyağı

▪5 yemek kaşığı un

▪Aldığı kadar süt

▪Tuz, karabiber

Yağı eritin ve unu ilave edin. Devamlı çevirerek unu iyice kavurun. Unun rengi sarıya döndüğünde sütü yavaş yavaş ilave etmeye başlayın. Devamlı karıştırarak muhallebiden biraz daha sulu kıvama gelinceye kadar işlemeye devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyin.

Lazanyanın döşenmesi;

Fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın. Fırın kabınızın tabanını yağlayın. Kıyma sosunu tabana yayın. Üzerine lazanya dilimlerinizi kenarları birbirine değecek şekilde döşeyin. Üzerine sırası ile kıymalı sos, beşamel ve peynir koyun. Bu işleme lazanyalar bitinceye kadar devam edin. En üstte kıymalı karışım olmalıdır. Kalan beşamel sosu dökün ve kalan rendelenmiş peyniri de serpin.

not: Lazanya hamurunu, temel makarna hamurunu kullanıp dikdörtgen şeritler halinde açabileceğiniz gibi, hazır lazanya yapraklarını da kullanabilirsiniz. Hazır lazanyayı haşlayıp veya çiğ halde kullanabilirsiniz. Çiğ olarak kullanacak olursanız kıyma sosunu daha sulu yapmanız gerekir.

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Genel, İtalya'da Eğitim, İtalyan Kültürü kategorisine gönderilmiş ve , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın