İtalya’da Sertifika Programları

 İtalya’da Eğitim alanında danışmanlık verirken en zorlandığımız konulardan biri title yani unvanlar. Özellikle gastronomi alanında şu tarz sorular alıyoruz.

“Bu masterı bitirdiğimde executive chef olacak mıyım?, bu eğitimin sonunda otelin baş aşçısı olabilir miyim?” Her okul kendi programlarını farklı şekilde adlandırıyor ve malesef tasarımın bazı alanları da dahil olmak üzere dünyada bir standart yok bu ünvanlar konusunda. Küçük bir cafede çalışan kişi de kendine executive chef diyebiliyor, Four Seasons’ta yıllarca çalışmış kendini yetiştirmiş bir aşçı da.

İtalya’da sertifika programları 1 yıl sürüyor. Ya da yaz dönemi 2-4-6 haftalık kısa kurslar oluyor. Bunun dışında 3 aylık ya da 6 aylık eğitimlere rastlamak zor.

İtalya’da sertifika programı dendiğinde, saha önce bu alanda eğitim almamış kişilere yönelikbaşlangıç düzeyinde eğitimler anlaşılıyor. Master iste daha önce bu alanda lisans eğitimine sahip, ya da deneyime sahip kişilerin gidebildiği programlar.

Örneğin ben İTÜ’de Elektronik mühendisliği okudum. Çizim bilmiyorum. Diyelim hayalim iç mimarlık okumaktı ve ailem önce bir altın bilezik edinmem konusunda bana baskı yaparak mühendislik okumamı istedi. Ben şu an istesem de İtalya’da iç mimarlık alanında master yapamam. Çünkü bu alanda çizim ve portfolio sunmam gerekir. Fakat sertifika programına katılabilir. Sertifika dendiğinde hafifi bir eğitim anlaşılmasın. Yine yoğun ve dolu bir program. Örneğin Domus Academy bu sene ilk defa One year Intensive in Interior Design adında bir sertifika programı başlattı. Program yoğun bir şekilde iç mimarlık ı öğretiyor ve benim gibi mühendislik, finans, halkla ilişkiler veya bunun gibi çizimle ilgisi olmayan bölümlerden gelen öğrenciler için.

Üstelik ücreti masterlara göre oldukça uygun 17 000 Euro. Kariyer değişikliği yapmak isteyen bütün öğrencilerimize tavsiye ederiz.

Bilgi için formu doldurabilirsiniz:

Bu yazı İtalya'da Eğitim kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın