Yeni bir makarna tarifi: Italyan sosisli Paccheri

photo

Bu yemeği yapmadan birkaç dakika önce, satın almış olduğum Paccheri makarnası icin tarif arıyordum. Internetteki tariflerin malzemeleri hem zor bulunan cinstendi, hem de yapması çok uzun zaman alıyordu. Bu paylaşacağım tarif ise hem leziz, hem de çok kolay.

Malzemeler (2 kişilik):

Yarım paket paccheri makarna

100 gr Italyan sosisi (Tercih etmezseniz sosis veya sucuk kullanabilirsiniz.)

Kurutulmuş domates

Parmesan peyniri

Kuru fesleğen

Sarımsak (Seçtiğiniz et sucuk ise sarımsağa ihtiyaç duymayabilirsiniz.)

Zeytinyağı

Tuz, karabiber

Bu leziz makarnayı pişirmek için önce aldante kıvamına gelene kadar haşlıyorsunuz. 10 dakika süre yeterli olacaktır. Bu süre içerisinde sosis veya sucugunuzu küp küp doğrayıp ufak ufak doğranmış domatesleriniz ile karıştırarak dolgu malzemenizi hazır hale getirebilirsiniz.

Haşladığınız makarnalarınızı isterseniz dik konumda, isterseniz gelişigüzel bir fırın kabına dizin. Dik konumda dizdiğiniz makarnalarınızın içine dolgu malzemelerinizden doldurun, ya da gelişigüzel dizilmiş makarnalarınızın üzerine malzemelerinizi serpiştirin. Dilediğiniz miktarda tuz, karabiber ve kuru fesleğen döktükten sonra, makarnanız artık fırına girmeye hazır!

image-5image-4

5-10 dk sonra, sosisin piştiğinden emin olunca fırından alın ve üzerine rendelenmiş parmesan peyniri veya benim kullandığım cheddar peynirini rendeleyin.  2-3 dk kadar daha bekletin, peynir eridiğinde makarnanız servise hazır.

photo

Afiyet olsun!

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı İtalya'da Eğitim, İtalyan Kültürü kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın