Öğrencimiz Sude Boynikar Naba iç mimarlık masterını anlatıyor

Geçtiğimiz Eylül ayında Naba’da Interior Design master programına başlayan öğrencimiz Sude Boynikar bizimle okul, bölüm, Milano’da yaşam hakkında yorumlarını paylaştı. Yorumları için Sude’ye çok teşekkürler. 🙂

1.Bize biraz kendinden bahsedebilir misin? Hangi üniversiteden bölümden ne zaman mezun oldun?

Adım Sude Boynikar. 2017 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden mezun oldum.

2.Bu okulda ve bölümde master yapmaya nasıl karar verdin?

Üniversiteye başladığım ilk yıldan itibaren İtalya’da master yapmak istiyordum. Üniversitede de ikinci yabancı dil olarak İtalyanca seçmiştim. İtalya’daki okulları araştırdığım zaman kriterlerime en uygun okul NABA idi. 2 yıl olması, Interior Design bölümünün içinde yer alan dersler (lighting design, brand manangment, etc.) bu okulu seçmemi sağladı.

3.Bölümle ilgili kısaca bilgi verebilir misin, eğitim şekli nasıl?

Bölümümün ismi Interior Design. İçinde daha önce bahsettiğim gibi pek çok alanda ders var. Eğitim şekli ise projeler üzerinden ilerliyor. İlk 1 ay geçiş dönemi gibiydi, ikinci aydan itibaren ise final projelerine geçtik ve dönem sonuna kadar onların üzerinde çalışıp teslim edilecek.

4.Sınıfın nasıl, kaç kişi, hangi ülkelerden öğrenciler var? İtalyanlar ağırlıkta mı?

Sayımızdan dolayı sınıfımız 2 gruptan oluşuyor. Sınıfta 14 kişiyiz. Lübnan, Hindistan, Güney Kore, Çin Ürdün, Kolombiya, Estonya gibi çeşitli pek çok ülkeden öğrenci var. Bizim grubumuzda değil ama diğer grupta 3 İtalyan öğrenci var. Ancak her ders yüzde yüz İngilizce ilerlediği için hiçbir sorun olmuyor.

5.Okulun fiziksel ortamı, çevresi nasıl, kampus yaşamı ile ilgili kısaca bilgi verebilir misin?

Kampüs oldukça büyük ve hareketli. Öğrencilerin zaman geçirebileceği yeşil alan bile mevcut. Tarihi bir bina ancak içi restore edilmiş. Çeşitli pek çok lablar var. Ve her zaman öğrenci kullanımına açık.

6.İtalya’da öğrenci hayatı nasıl? Yaşadığın şehir ile ilgili yorumların nelerdir?

İtalya’da özellikleulaşım çok rahat. Metro, tramvay, otobüs kullanımı çok kolay. Öğrenci hayatı için açıkçası biraz pahalı. Şehirde her zaman yapacak bir şey bulabilirsiniz. Burada ki tarihi yapılar da çok iyi korunduğu için her hafta başka bir semte müzeye gidebilirsiniz. Şehir her zaman çok hareketli ve kalabalık.

7.Hangi semtte, ne tür bir konaklamada kalıyorsun? Okula ulaşımı nasıl sağlıyorsun? Gelecek öğrencilere konaklama tercihi konusunda neler tavsiye edersin?

Benim oturduğum semt biraz okula uzak. Via Cascina Bianca’dayım okula otobüsle 20dk’da gidiyorum. Tavsiyem eğer mümkünse evi görüp tutmaları. Fotoğraflarda da yanıltıcı olabliliyor. Ben okulun sitesinden evimi tuttum. Burada pek çok dolandırıcılık olabiliyor. Seçtikleri emlak sitelerini iyice araştırmalarını öneririm.

8.İtalyanca öğrenme fırsatı yakaladın mı? Bu konuda İtalya’da eğitim almak isteyen kişilere ne önerirsin?

Üniversitede aldığım İtalyanca eğitim sayesinde biraz alt yapım vardı ancak burada konuşmaya çalıştığınızda sizi anlamak için çok çaba göstermiyorlar. Ancak burada kursa gidip geliştirmek istiyorum. Gelmeden önce biraz ders almaları en azından günlük hayatta size fayda sağlayabilir.

9.Bu okulu ve bölümü gelmek isteyen öğrencilere tavsiye eder misin?

Tabi ki herkesin okuldan beklentisi farklıdır ancak ben şimdilik okulumdan ve bölümümden memnunum. Akademik kariyer düşünüyorsanız 2 yıllık master yapmanız şart. Ve NABA’da Interior Design altında pek çok alanda ders alıyorsunuz. Kapsamlı bir bölüm olması sizi piyasada ki pek çok şeye hazırlıklı yapacağını düşünüyorum. Beklentileri hemen hemen bu yönde olanlara tavsiye ederim.

Vera Eğitim – Naba Türkiye resmi temsilcisi, ücretsiz danışmanlık

Naba başvuru koşulları ile ilgili detaylı bilgi almak için aşağıdaki formu doldurup bize iletebilirsiniz.

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Bölümler, Interior Design, NABA, İtalya'da Eğitim, İtalya'daki Okullar kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın