Aralık ayında Milano

Geçtiğimiz hafta NABA & Domus Academy yıllık toplantısı vesilesiyle Milano’daydım. Aralık ayında İtalya bir başka güzel oluyor. Meydanlarda birbirinden çeşitli süslenmiş çam ağaçları ve kurulan Noel pazarları görülmeye değer.

Hava ne kadar buz gibi olsa da (kar yağmayan günler de keskin bir rüzgar ve insanın yüzünü yakan bir soğuk vardı) yeni yıl coşkusu içimi ısıttı. Toplantı öncesi şehri dolaşma ve kendi başıma kafa dinleme imkanım oldu. Castello Sforzesco etrafında Parco Sempione kıyısında kurulan açık pazarı gezdim. Her yerde olan çin malı ürünlerin dışında uygun fiyata çocuk ve hobi kitaplarının satıldığı standlar çok hoştu. Her türlü hobiye hitap eden ve binbir çeşit müzikli ve resimli bebek kitapları 2 veya 3 €’ydu. Haftasonu aileler çocukları ve köpekleriyle standların arasında dolaşıp yılbaşı alışverişi yapıyordu. Salam, peynir, kestane satan standları hızlıca geçip de elişi ürünlerin satıldığı sokağa geldiğimde kendime yeni yıl hediyesi olarak tığ işi bir kolye hediye ettim. Daha çok yerel halkın dolaştığı bu pazarı bırakıp da Duomo meydanına geldiğimde ürünleri daha süslü, fiyatları daha pahalı turistik Noel pazarıyla karşılaştım. Duomo meydanı ve çevresi, Galleria Vittorio Emanuele, ışıl ışıl Rinascente mağazası bütün şatafatı ve kalabalıklığıyla alışveriş sevmeyeni bile baştan çıkartacak cinstendi. Hava ne kadar soğuk olursa olsun, insanlar ellerinde şemsiye yine de meydanları arşınlıyordu.

San Babila meydanındaki kürk protestosu dikkatimi çekti. Bir de sosyolojik mesaj vermiş olayım. O pankartlar içime dokundu. Bu meydanda hep şık kadınlar dikkatimi çekmiştir. Hatta bir defasında bebek arabamız var diye burun kıvırık bir cafeye bizi almamışlardı bebek arabası girmez bahanesiyle. San Babila meydanı ve bebek arabasıyla kan ter içinde uğraşan ben! Çok uyumsuz bir kombinasyon! Neyse bu sefer yalnız olmanın özgürlüğüyle Milano cafelerinin, cappuccinoların keyfini çıkardım.

Otelimizin olduğu Navigli bölgesi de ışıklarla süslenmişti. Köprülerin üstü resim çektiren insanlarla doluydu. Her akşam otele dönerken Navigli’de yürüyüp ışıkları ve yürüyen turistleri seyrettim.

Milano ve NABA & Domus Academy toplantısıyle ilgili anlatacak çok şey var, önümüzdeki yazılarda buluşmak üzere, şimdilik ciao 🙂

20171209_204419

Gece Navigli ve Noel Işıkları20171210_110119

Kuru soğuğa rağmen pazar sporundan vazgeçmeyen kanocu

20171210_110124                                                                     Navigli’de kanal turu

20171210_19155420171210_19160120171210_19161220171210_192336

DUOMO ve çevresi

caffe e cioccolato

Caffè e Cioccolato fuso

noel market

Duomo Noel Pazarı – hava buz

Bulgari çam

Bulgari Çamı Scala Meydanı

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Domus Academy, NABA, İtalya'da Eğitim, İtalya'da Gezi ve Seyahat, İtalyan Kültürü kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın