Politecnico di Milano, Business School’da geçen hafta

Politecnico di Milano’nun MBA ve Marketing masterı gibi işletme- ekonomi alanında yüksek lisans programlarını içeren MIP Business School’un davetiyle Milano Bovisa kampüsün yolunu tuttum geçen hafta.

Dünyadan seçme belli başlı eğitim danışmanlarının katıldığı toplantıya Türkiye’den davet alan bir firma olmak açıkçası bizi gururlandırıyor. Bu tip toplantılar, okulu gezmek, internetten değil de görerek, detayına inerek ve yaşayarak öğrenmek açısından çok faydalı oluyor. Böylelikle öğrencilerimize daha faydalı oluyoruz.

Politecnico di Milano, İtalya’nın en köklü devlet üniversitesi. İtalya’da 1. sırada, Avrupa’da ise 7. En çok tercih edilen bölümler ise:

  • MBA (International full time MBA)
  • Business Analytics and Big Data
  • Marketing Management

MIP Polimi .jpg

Başvuru şartları, kabul şartları, başvuru süreci, okul ücretleri gibi bilgiler için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

 

Açıkçası Teknik Üniversitede olmak çok güzeldi. Bir İTÜ mezunu olarak yazıyorum. Kendimi çok iyi hissettim. Eğitimin ne kadar candan yapıldığı, öğrencilerin iş bulmaları için çabalandığı ve öğrencilere imkanlar sunulduğu, hocaların anlatış şekillerinden ve master programlarının firmalarla yaptığı daimi anlaşmalardan belli. Örneğin Marketing masterı Amazon ile işbirliğinde. Luxury Management Gucci ortaklığında. Öğrenciler gerçek firmalarla, gerçek çalışanlarla ortak projeler yapıyorlar. Bu hayal edilemez bir fırsat. Bilgilerim ve heyecanım tazeyken çok fazla okulu övmek istemem. İncelediğinizde ne demek istediğimi siz de anlayacaksınız.

Biraz da okulun kampüsünden resimler paylaşayım. Bovisa tren istasyonunun hemen yanında. Daha istasyondan çıkar çıkmaz, okul binalarını görüyorsunuz. Her binanın üzerinden kocaman numaralar var. Biz 26 no’lu binadaydık. Herşey o kadar düzenli, yeni ve modern ki bizim devlet üniversitelerimiz de keşke böyle olsa dedirtiyor. Ya da sanki özel okuldaymışım hissi uyandırıyor. İtalyanların rafine tasarım anlayışı da olabilir bu düzenin arkasındaki.

Vera Eğitim, Politecnico di Milano MIP, Türkiye resmi temsilcisidir. Sadece İtalya alanında uzman ve ücretsiz danışmanlık veriyoruz. 0216 504 20 12 / vera@veraedu.com

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Brand Management, Business Administration, Business Design, Multichannel marketing management, Politecnico di Milano, İtalya'da Eğitim, İtalya'daki Okullar kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın