İtalya’nın önemli tasarım üniversitelerinden NABA’nın YÖK denkliiği yıllardır var ve bütün bölümleri için geçerli. 2 yıllık yüksek lisans programlarından sonra bütün dünyada doktora yapmak mümkün. 2 yıllık master programları 120 ECTS krediye denk geliyor ve staj içeriyor.
NABA’nın yüksek lisans programları için burs yarışması açıldı. 1.lik ödülü %60, 2.’ye %50 ve 3.’ye %40 ödül verilecek. Ayrıca 2 tane mansiyon ödülü var. Normal ücret yıllık 13 250 €.
NABA’daki İngilizce yüksek lisans programları şöyle:
- Fashion and Textile Design
- Product Design
- Interior Design
- Creative Advertising (1 yıllık)
Son başvuru tarihi 12 Mayıs 2017. Çok zaman var, yavaş yavaş yarışma detaylarını sizle paylaşacağız. Ama “Ne zamandır NABA’nın yarışmasını bekliyordum” ya da “Ben sorumluluk sahibiyim önceden hazırlığımı yaparım”diyenlerdenseniz aşağıdaki formu doldurarak bilgi isteyebilirsiniz.