Arsutoria’da Footwear Pattern Making and Prototyping eğitimi alan Sedanur’un yorumları

Geçen sene sadece ayakkabılık ve çantacılık eğitimleri veren Arssutoria’da Footwear Pattern Making and Prototyping eğitimi alan Sedanur bizimle deneyimlerini paylaştı.

sedanur

“Ben Sedanur Kamaci. 1992, İstanbul doğumluyum. Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden 2015 yılında mezun oldum. Çocukluğumdan beri çizime hep merakım vardı ama eğitim hayatına devam ettikçe fizik ve mekanik şeylerde ilgimi çekmeye başlayınca, bunları neyle harmanlasam diye düşündüm ve karşıma o zamanlar daha yeni yeni gündeme gelmeye başlayan Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü çıktı. Yurt dışında karşılığı tam olarak Product Design. Seri olarak üretilebilen her türlü sanayi ürünü bu gruba girdiğinden, bir alanda yoğunlaşmak, o alanda uzmanlaşmak gerekiyordu. Ben bu tercihimi, aile mesleği olarak da yaptığımız, 2 kuşaktır devam eden ayakkabı üzerine yapmaya karar verdim.

Üniversitede ayakkabı üzerine hiçbir eğitim almadım, fakat sorun çözme, tasarımsal görüş kazanma ve ürünlere kendi yorumumu katma konusunda çok fazla tecrübe kazandım. Ayakkabı üzerine teorik eğitim almak için yaptığım azimli araştırmalar sonucu ARSSUTORIA’yı buldum. Genelde ayakkabı eğitimi dendiğinde, üniversitelerde aksesuar tasarımı olarak kapsama giriyor, ve teorik eğitimden ziyade koleksion hazırlama gibi daha görsel konularda eğitim veriliyor. ARSSUTORIA’da durum tamamen farklı. Ayakkabı üzerine bütün teknik detayları görüyorsunuz. Istampa çıkarma, malzeme özelliklerini öğrenme, kalıp, taban, deri detaylarını öğrenme gibi çok gerekli bilgiler var eğitim programının içerisinde. Ve bunlar sadece teorik ortamda kalmıyor, her türlü ayakkabının ıstampasını bizzat kendiniz çıkartıyorsunuz. Derinizi kendiniz kesiyorsunuz ve kurs sonunda tasarladığınız, parçalarını kendiniz oluşturduğunuz ayakkabınız üretiliyor. Kursun toplam süresi üç buçuk ay, sabah 9.00 akşam 5.00. Oldukça yoğun bir program, fakat gerçekten değiyor.

Okulun konumu şehir merkezine çok yakın, Cadorna istasyonuna yürüyerek 10 dakika, tramvayla 3 dakika. Okul binasında kendi misafirhaneleri var, istenirse orada da kalınabilir. Fakat fiziki koşullarına göre biraz pahalı. Ayni fiyata kendiniz bir ev tutabilirsiniz. Ben bir arkadaşımla, AirBnb sitesinden tuttuğumuz evde kaldım. Merkeze daha yakındı ve daha uyguna kalmıştık.

Milano ölçek olarak insan yaşamına inanılmaz uygun bir şehir. Yürüyerek isterseniz bütün şehri dolaşabilirsiniz. Metro ağı çok gelişmiş değil fakat tramvay ve otobüsler ile gayet güzel şekilde işliyor, ulaşım kesinlikle problem olmuyor. Onun dışında bahar aylarında bisiklet çok güzel bi tercih. BikeMi diye inanılmaz güzel bir şehir bisikleti sistemleri var. Öğrencilere yılbaşında kampanyayla yıllık 22 Euro gibi bir fiyatla üyelik yapıyorlar. Ve şehrin nerdeyse her sokağında istasyonları var, Milano dümdüz olduğu için, bisiklet kullanmak çok zevkli hale geliyor. Tembeller için elektrikli bisiklet tercihleri de var, fiyat farkı da yok. 🙂

Okuduğum okulun dili İngilizce olduğundan, okulda İtalyancamı geliştirme fırsatım olmadı. Hafta içi akşamları kursa giderek, başlangıç seviyesinde İtalyanca öğrendim. Kulak dolgunluğu olduğu için de, zamanla konuşulanların en azından ne hakkında olduğunu anlamaya başladım. Sonrasında restorantlarda, cafelerde siparişlerimi İtalyanca vermeye başladım. Güzel bir dil olduğundan olsa gerek, kulak hemen alışıyor. Dili vatanında öğrenmek, en faydalısı ve en güzeli.

İtalya, üniversite okumak için de dil öğrenmek için de inanilmaz keyifli bir yer. Turist olmaktan ziyade, İtalya’da İtanyanlar gibi yaşaması en güzeli. Orada okumak da bunun için en iyi firsat. :)”

Deneyimlerini bizimle paylaştığı için Sedanur’a çok teşekkür ederiz.

Vera Eğitim Arsutoria Türkiye resmi temsilcisi – Bostancı, İstanbul

0216 504 20 12 – vera@veraedu.com – bilgi@veraedu.com

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Arsutoria kategorisine gönderilmiş ve , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın