Bangkok’ta Domus&NABA toplantısı nasıldı?

İtalya’nın meşhur tasarım üniversitesi NABA ve master okulu Domus Academy’nin dünyadaki belli başlı temsilcileri olarak Bangkok’ta toplantdık geçen hafta.

Kısaca neler yaptığımızı hem sizlerle paylaşmak hem de bir anı olarak kendime kalsın isterim. Toplantı Bangkok’un ünlü caddelerinden biri olan Sukhumvit Road’daki Sheraton Grande Oteli’nde oldu. Otelimiz çok güzeldi. 31. kattaki odamızdan manzara gökdelen manzarası da olsa metropolde olmanın verdiği hızı, coşkuyu ve hareketi hissettirmesi açısından güzeldi.

Toplantının ilk günü NABA ve Domus’un geçen senelere göre artan imkanlarından, öğrenci sayılarından ve başarısından bahsedildi. Aslında hep beraber büyümüştük. Toplantı salonunda Çin, Hindistan, Taiwan, Türkiye, Kore, Endonezya, Portekiz, Norveç, Tayland gibi ülkelerde NABA ve Domus’un resmi temsilciliğini yapan eğitim danışmanlarıydık. Hep beraber fikir alışverişinde bulunduk. Herkes kendi ülkesinde yaşadığı aksaklık ve sorunlardan bahsetti. Neleri daha iyi yapabileceğimizi tartıştık.

2. gün ise ülkelerin başarı grafiklerine yer verildi. EMEA (Europe, Middle East, Africa) bölgesinde en yüksek sonuçlar alan firmanın Vera Eğitim olması beni çok gururlandırdı ve mutlu etti. Öğrencilerimizi memnun etmek için aynı şekilde tutkuyla ve çalışkanlıkla severek, gönlümüzü koyarak ve samimiyetle çalışacağız. Günün sonunda Gala Dinner vardı ve Taylandlı arkadaşlarımızın organize ettiği Jim Thompson adlı müze-restorana skytrain ile gittik. Jim Thompson Taylandlı meşhur bir işadamı. Bir gün ansızın ortadan kaybolur ve o günden sonra gizemli ve görkemli evi müzeye ve restorana dönüştürülür. Restoranda bize ayrı bir bölüm kapatılmıştı ve sunumuyla da sanat eserini andıran thai usulu yemeklerimizi yerden, yerel danşçıların gösterilerini izledik.

Bu tarz aktiviteler diğer ülkelerde bizimle aynı işi yapan insanları tanımak açısından işe bakış açımıza çok faydalı oluyor. Farklı beklentiler ve ihtiyaçlar olduğunu anlayabiliyoruz. Ya da ortak dili konuşup beraber gülüp, düşünebiliyoruz. İş yapış şekillerimize yenilikler katabiliyoruz.

İşte böyle güzel zamanlar geçirdik beraber. Daha sonraki toplantılarda görüşmek üzere birbirimizle vedalaştık.

Jakarta ve Bangkok temsilcileri ile beraber

IMAG0625.jpg

Başarı sertifikamızı alırken Hindistan temsilcisinin objektifinden

Ne diyelim? 2017’de daha güzel başarılara ve mutlu, huzurlu, güzel, rahat, severek çalışma günlerine…

 

.

 

 

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Domus Academy, NABA, İtalya'da Eğitim kategorisine gönderilmiş ve , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın