Türkiye resmi temsilcisi olduğumuz İtalya’nın seçkin tasarım üniversitesi NABA ve master okulu Domus Academy’nin 2017 hedef ve planları için Bangkok’tayız.
Endonezya, Çin, Taiwan, Rusya, Hindistan ve dünyanın diğer 25 ülkesinden NABA&Domus temsilcileri ile beraber Sheraton Grande Sukumvit Otel’de toplandık.
Tayland’da olmak çok güzel. Bodrum’un havası, İstanbul’un metropollüğü (karmaşa ve modernlik) var burada. Bugun 2. gün, toplantının ise ilk günü. Şu an 2016 yılında yapılan aktiviteleri dinliyoruz:
NABA’nın moda şovu, geçen ay W Hotel’deki panelimizde Dante Donegani’nin ve eski Domus mezunu Bahar Öztok’un anlattığı Metaphisical Club aktiviteleri (ünlü tasarımcılarla öğrencilerin sohbet ortamında buluşması), Milan Design Week katılımı, Brezilya Olimpiyatlarındaki tasarım aktiviteleri bunların belli başlıları.
Birazdan 2017 yılı için yapılan yenilikleri dinleyeceğiz. Yenilikleri bir sonraki yazımda paylaşacağım, şimdilik dünden birkaç Bangkok fotoğraf ve şehirle ilgili ilk gözlemlerle yazımı bitiriyorum.
Bangkok sokaklarında pembe ve sarı taksilerin dışında tuktuk ile de ulaşım sağlamak mümkün. Tehlikeli de olsa bir defa denemeye değer.
Toplantının düzenlendiği Sheraton Grande Sukhumvit, bir Luxury Collection Hotel’i. Gümüş servis takımları, bembeyaz kumaş peçeteleri ve Thai masaj, spa kültüürnü yansıtan havuz ve dekorlarıyla her yer oldukça şık.
Tropik meyveler, bunca yolu aşıp, Bangkok’a gelmek için yeterli bir gerekçe sayılabilir:)
2017 International Meeting Marc’ın sunumundan bir fotoğraf
Thailand kralı yakın zamanda vefat ettiğinden şehirde milli yas var. İnsanlar yakalarına, kollarına siyah bir şerit iğnelemişler, yas tuttuklarını göstermek için.
Bangkok ve NABA&Domus ile ilgili rengarenk, eğlenceli ve heyecanlı haberler, gözlemler, fotoğraflar devam edecek. Diğer yazılarda görüşmek üzere