Eski mezunlar ne yapıyor?

Bugün ofisimize Domus Academy’de Interior Design masterına giden eski öğrencimiz Bahar Öztok geldi.

İtalya’da üniversite okumak isteyen, ya da mastera gitmeyi planlayan öğrencilerin en merak ettiği konudur, “Mezun olanlar ne yapıyor? İşe girebildiler mi? İtalya’da kaldılar mı? Stajı nerede yaptılar?” Günümüzde bu rekabetçi ortamda hiçbir okul iş garantisi vermese de, İtalya’daki okulların çoğu öğrencilerine kapılar açıyor. Bu fırsatları değerlendirmek öğrencinin elinde. Bunun en güzel örneğini bugün heyecanlı heyecanlı iç mimar Bahar Öztok’u dinlerken yaşadık. Enerjisi, sıradan iş günümüze ışık ve neşe saçtı.

img-20161020-wa0004

Bahar Öztok, Domus Academy, Interior and Living Design bölümüne %30 burs kazanarak gitmişti. O zamanlar burs yarışması için hazırladığı projeyi biz de çok beğenmiştik. Master süresince tam içine sinmeyen durumlar olsa da, bölümünü 1.likle bitirir. Okulun ayarladığı staj Patricia Urquiola Studio’da olur. (Her öğrenciye bu şans verilmediğini hatırlatalım. Daha mütevazı studiolarda staj yapan çok) Patricia’nın yanında öyle başarılı olur ki, İtalyanlarla aynı maaş teklif edilerek kadrolu çalışması teklif edilir. Hem de bir yabancı için çalışma izni prosedürleri hem masraflı hem de uğraştırıcı olmasına rağmen. Bahar 1 yılı aşkın süredir bu studioda çalışıyor ve yaptıkları projeleri, hiç hayal edemeyeceğim yerlerde bulundum ve çok şey öğrendim diye gözleri ışıl ışıl anlatıyor. Ona bu kapıyı açanın Domus Academy olduğunu da itiraf etmeden geçmiyor.

Patricia Urquiola ülkemiz için de tanıdık, bildik bir isim. Tasarım dünyasına uzak olanların bile bildiği. Hatırlarsanız Arçelik için futuristik bir mutfak tasarlamış, reklamlarında da kendisi oynamıştı.

İşimizin en güzel yanı, böyle ilham veren hikayeleri dinlemek ve az da olsa vesile olduğumuzu bilmek. Bu çalışkanlık, güler yüzlülük ve ışık saçan enerjisiyle Bahar Öztok’un daha çok başarısını duyacağımıza eminim.

Merak edenlere not: 11 Kasım tarihinden W Hotel İstanbul Studio’da gerçekleşecek olan Italian Career Days for Design Industry etkinliğinde büyük ihtimalle Bahar da, konuşmacı olarak bizimle olacak, genç tasarımcılarla buluşup onlara ilham verecek. Katılım ve detaylı bilgi için: vera@veraedu.com – Italian Career Days

italyada hakkında

italyada.net İtalya'da Eğitim alanında hizmet veren Vera Eğitim Danışmanlık'ın bloğudur. Bu blogta sadece İtalya'daki okulların duyurularını değil, İtalya'ya yaptığımız seyahatler, İtalyan edebiyatçılarından eserler, İtalyan modası ve İtalya'ya dair birçok haber bulacaksınız.
Bu yazı Domus Academy, Interior Design, İtalya'da Eğitim kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın